Efter knap to år som direktør for brancheorganisationen Danske Havne er tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) 1. maj tilbage hos lobbyfirmaet Advice, der arbejder for Eurofighter i den danske kampflykonkurrence.

Den tidligere forsvarsminister startede hos Danske Havne 1. august 2014, men savnede den hektiske konsulentverden hos Advice, hvor hun var i 11 måneder inden skiftet til havnene.

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til Advice efter knap to år i organisationsverdenen. Selvom jeg har været rigtig glad for min tid hos Danske Havne, er jeg nået til den erkendelse, at den puls der findes i en konsulentvirksomhed, hvor man hele tiden rykker ud til opgaver, hvor der er allermest på spil, ligger utroligt godt til mig. Og den rene public affairs rådgivning er min største interesse og drive,” siger Gitte Lillelund Bech.

Hun får dog kun ganske lidt at gøre med Eurofighter-kampagnen, da den varetages af andre af Advices konsulenter. Hendes netværk i Forsvarsverdenen er desuden begrænset.

I Forsvarsministeriet kunne konstitueret departementschef Thomas Ahrenkiel i mandags stryge ”konstitueret” og blot kalde sig departementschef. Han blev midlertidigt konstitueret i december sidste år, da den daværende departementschef, Lars Findsen, blev degraderet til chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og dermed byttede job med Ahrenkiel. Nu er rokaden så endelig fuldført med Ahrenkiels udnævnelse til fuldgyldig departementschef.

I Forsvarsministeriet siger man desuden farvel til oberst Kim Jesper Jørgensen, der er projektchef for den rapport om det danske forsvars rolle i Arktis, som igen og igen er blevet udskudt og nu ender med at blive et appendix til Taksøe-Jensen rapporten om Danmarks udenrigspolitik. En rapport, der kommer til maj.

Den 15. februar 2016 tiltræder Kim Jesper Jørgensen stillingen som chef for Arktisk Kommando under Værnsfælles Forsvarskommando, hvor han ansættes som generalmajor. Tidligere har han været afdelingschef i Forsvarsministeriets departement, ligesom han blandt andet har en fortid som chef for Flyvevåbnets Specialskole og Flyvestation Værløse samt øvrigt chefvirke i den tidligere Flyvertaktisk Kommando.

Og endelig så skal Socialdemokratiet have ny forsvarsordfører. Henrik Dam Kristensen, der har haft posten siden Folketingsvalget i juni sidste år, er nemlig blevet 1. næstformand for Folketinget. En post som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har haft siden valget. Men hun skal være direktør for Save The Children. Derfor skal partiet have ny forsvarsordfører. Den femte eller sjette i de år nytkampfly.dk har fulgt kampflyindkøbet.

Og hvem bliver det så? Lad os antage, at den nye ordfører skal findes blandt de seks andre S-medlemmer af Forsvarsudvalget. Retsordfører Trine Bramsen er nok helt udelukket. Hun har en stor ordførerpost i forvejen, hvor der er nok at se til. Det samme gælder for fødevarer-, fiskeri- og landbrugsordfører Simon Kollerup. Den tidligere SF’er Jesper Petersen er også medlem af udvalget, men er i dag skatteordfører. Så det skulle undre mig meget, om han fik forsvaret med i porteføljen. Bjarne Laustsen har ingen ordførerskaber og derfor et godt bud. Han er dog samtidig kommitteret for Hjemmeværnet. Altså en myndig på forsvarsområdet. Så måske en anelse uheldig dobbeltrolle.
Boligordfører Jan Johansen er næstformand for Folketingets forsvarsudvalg og kunne formentlig gode afse tid til at være forsvarsordfører ved siden af boligordførerskabet. Han har dog absolut intet kendskab med området. Men hvad pokker det. Det havde Ole Hækkerup og Henrik Dam Kristensen heller ikke. Mest oplagte kandidat er dog Anette Lind, der tidligere var næstformand for Forsvarsudvalget. Problemet er blot, at hun i dag er uddannelsesordfører. En pæn tung post med nok at se til.

Så bottom line, så står det ret åbent hvem det bliver.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *