KRF: flygtninge skal vente fem år

null
Jon Adelsten
Kristeligt Folkeparti støtter Venstres idé om at give flygtninge længere ventetid, før de kan få permanent opholdstilladelse. Flygtninge der har fået asyl, skal i øjeblikket vente tre år på at få opholdstilladelse og dermed samme sociale rettigheder som danskere. Venstre foreslog sidste uge i partiets nyeste flygtningeoplæg, ventetiden forlænget til syv år, mens Kristeligt Folkeparti mener fem år en rimelig periode.

Ventetiden skal ifølge Jann Sjursen bruges til at forbedre integrationen af flygtninge, og her støtter han Venstre.
”Det positive halmstrå i Venstres forslag er, at partiet ønsker at forstærke integrationsindsatsen. Det tror jeg er meget vigtigt, og det er i virkeligheden her, vi kan gøre tingene meget bedre”, skriver Jann Sjursen i sit ugebrev.

Afviser overordnede linie
Den kristelige leder tager samtidig afstand fra andre dele af Venstre-udspillet.
”Venstre har skærpet tonen i asyldebatten med det 22-punkts program, som partiet netop har fremlagt. Det beklager jeg, og jeg må afvise den overordnede strammer-linie, som præger forslaget. Det gælder for eksempel opstramningen af reglerne for at få asylstatus og ideen om et optjeningsprincip for integrationsydelsen. Det er også helt urimeligt at foreslå, at Dansk Flygtningehjælp skal ud af asylsagerne”, skriver Jann Sjursen.

Sikre menneskelige værdier
På trods af at uenigheden nok er større end enigheden, fastslår Jann Sjursen igen, at han vil pege på Anders Fogh Rasmussen som statsminister efter det næste folketingsvalg.
”Vores opgave bliver at sikre de menneskelige værdier i en borgerlig regerings politik”, skriver han.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00