Skoleelever til Ungdomsparlamentsdag

Folketinget afholder for tredje gang Ungdomsparlamentsdag mandag den 3. februar 2003. 176 elever fra hele landet skal en enkelt dag prøve kræfter med det politiske arbejde i Folketinget.

Det er en måde fra Folketingets side til at supplere samfundsfagsundervisningen, som foregår ude i de danske folkeskoler

Ivar Hansen
Folketingets formand, venstre
Folketinget har udvalgt 59 lovforslag, som folkeskoleelever fra hele landet skal have under kærlig behandling i Folketingssalen. I alt er der 176 elever fra landets 8.-9. klasser, der skal deltage i praktisk demokratiundervisning, når Folketinget for tredje gang afholder Ungdomsparlamentsdag mandag den 3. februar 2003.

Folketingets formand Ivar Hansen (V) motiverede Ungdomsparlamentsdagen på pressemødet med: ”Idéen med dagen er at 8., 9. og 10. klasse får en fornemmelse på deres egen krop af, hvad det vil sige at blive enige i Folketinget. De får prøvet at lytte til andre og indgå kompromis. Det er en måde fra Folketingets side til at supplere samfundsfagsundervisningen, som foregår ude i de danske folkeskoler”

Siden august måned og frem til d. 1. november har Folketinget modtaget 1267 lovforslag fra 233 skoler og der har været 643 elektroniske debatindlæg på Ungdomsparlamentets netsted. Elevernes lovforslag er meget forskellige. De handler om alt fra: ”Lov om legalisering af hash til medicinsk brug” til ”Forslag til aldersgrænse for rygning”. På www.up.ft.dk kan alle lovforslag og debatindlæg læses.

Ved pressemødet forklarede Amalie fra 9. klasse på Humlebæk skolen, som deltog i Ungdomsparlamentsdagen sidste år, at hun havde fået ”en god oplevelse og var blevet mere bevidst på samfundsdebatten” og hun forsatte ”jeg overvejede faktisk efterfølgende, at melde mig ind i et politisk parti. Men jeg fik aldrig rigtig gjort det”. Amalie rundede af med at fortælle, at hendes klasse i år havde et lovforslag med om boliggaranti til unge.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00