Om produktionsafgift på sukkerroer

Eneste reelle nyhed i denne bekendtgørelse er beslutningen fra Danske Sukkerroedyrkere om, at der fremover skal betales 35 øre pr. ton rene sukkerroer til Sukkerroeafgiftsfonden i stedet for, som hidtil, 30 øre.
Bekendtgørelsen træder i kraft den 15/11-02 og afløser bekendtgørelse nr. 660 af 8/11-98.
Claus Iversen
null
Dokumentation

I medfør af § 6, stk. 1 og 5, § 10, stk. 1, og § 24 i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 285 af 8. maj 2002, fastsættes følgende:

§ 1. For sukkerroer, der avles her i landet og sælges til fremstilling af hvidt sukker eller til anden industriel forarbejdning, skal betales en afgift. Afgiften udgør 35 øre pr. ton rene sukkerroer. Afgiften skal fremgå af salgsafregningen.

    Stk. 2. Ved rene sukkerroer forstås vaskede roer, som er befriet for toppen og for urenheder som ukrudt og sten m.v.

§ 2. Det påhviler køberen af danskavlede sukkerroer at tilbageholde den i § 1, stk. 1, omhandlede afgift ved afregningen med sælgeren efter roeleveringens afslutning. Køberen skal senest 12 uger efter roeleveringens afslutning i det enkelte år samlet for alle køberens kontraktshavere på levering af sukkerroer indbetale afgiften til Sukkerroeafgiftsfonden, c/o Danske Sukkerroedyrkere, Axelborg, Axeltorv 3, 1., 1609 København V, på fondens konto nr. 0306 592 971 Nordea Bank, reg. nr. 2149. Indbetalingernes overensstemmelse med køberens afregninger overfor sælger (kontraktshaver) skal attesteres af en statsautoriseret eller registreret revisor.

    Stk. 2. De i stk. 1 nævnte forpligtelser påhviler ligeledes en udenlandsk købers repræsentant her i landet, såfremt afregningen med sælger sker gennem denne repræsentant.

    Stk. 3. I tilfælde, hvor afregning til sælger sker direkte fra en udenlandsk køber, påhviler det sælger at indbetale den i § 1, stk. 1, nævnte afgift. Sælger skal senest 12 uger efter modtagelsen af afregningsbeløbet, efter roeleveringens afslutning i det enkelte år, indbetale afgiften til Sukkerroeafgiftsfonden, c/o Danske Sukkerroedyrkere, Axelborg, Axeltorv 3, 1., 1609 København V, på fondens konto nr. 0306 592 971 Nordea Bank, reg. nr. 2149. Sælger skal samtidig indsende dokumentation til fonden fra en statsautoriseret eller registreret revisor for afgiftens overensstemmelse med afregningen.

§ 3. Beløb, der ikke betales rettidigt, tillægges efter § 20, stk. 1, i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v., en årlig rente svarende til den rente, der er fastsat i henhold til rentelovens § 5, fra forfaldsdagen at regne. Den tillagte rente udgør dog mindst 50 kr.

§ 4. Der er udpantningsret for forfaldne beløb efter § 21 i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v., herunder for de i § 3 nævnte rentebeløb.

§ 5. Den, der overtræder eller forsøger at overtræde § 2, straffes med bøde, medmindre højere straf følger af § 25 i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v.

    Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

§ 6. Denne bekendtgørelse træder i kraft den 15. november 2002.

    Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 660 af 8. september 1998 om produktionsafgift på sukkerroer.

Direktoratet for FødevareErhverv, den 1. november 2002

Arent B. Josefsen

/Solveig Faurholt Pedersen


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00