Skepsis overfor peberspary

Justitsminister Lene Espersen (K) vil undersøge erfaringerne fra udlandet, før hun tager stilling til, om peberspraydåser skal legaliseres i Danmark. Men umiddelbart er hun skeptisk over for tanken.
Justitsminister Lene Espersen (K) er ikke umiddelbart indstillet på at legalisere brugen af peberspay, selvom Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard i weekenden blev sigtet efter våbenloven for at bære den lille spray.

"Det kan let blive en glidebane i forhold til andre former for våben, der på samme måde kan anvendes til selvforsvar. Man skal også være opmærksom på, at peberspraydåser som ethvert andet våben kan anvendes som angrebsvåben", siger justitsministeren. Hun understreger, at en stram våbenlovgivning er et centralt element i at sikre borgernes tryghed bedst muligt.

I Danmark er spraydåser med peber og tåregas omfattet af våbenloven, der forbyder ting, "der indeholder eller er beregnet til at indeholde faste stoffer, væsker eller luftarter, som ved spredning virker skadevoldende, bedøvende eller irriterende".

Politiken, 12. november 2002

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00