Resumé af 36-2002

null
Claus Iversen

Delte meninger om UMTS-fordeling
Der er både glæde og skepsis over fordelingen af de såkaldte UMTS-midler til fødevaresektoren. Formanden for Landbrugets Forskningsudvalg, Bent Claudi Lassen og Landbohøjskolens rektor, Per Holten-Andersen, havde gerne set nogle flere direkte midler for at skabe ro i forskerverdenen, mens FødevareIndustriens direktør, Ole Linnet Juul, hæfter sig ved styrkelsen af forskningsrådene.

Regeringen, S, SF og R indgik forleden forlig om fordelingen af UMTS-midlerne, der kommer fra udbudet af det nye mobil-net. 1,2 mia. kr. blev delt ud til forskning, innovation og IT over de næste tre år.

Af eksplicit nævnte midler til forskning inden for fødevareområdet finder vi ialt 75 mio. kr., dvs. 25 mio. kr. pr. år. Området har siden sidste år mistet ca. 150 mio. kr.

Formanden for Landbrugets Forskningsudvalg, Bent Claudi Lassen, glæder sig over de øremærkede 3 x 25 mio. kr. og håber på mange flere forskningskroner fra de 560 mio. kr., der er reserveret forskningsrådene som frie midler. "Vi forventer selvfølgelig, at fødevareforskningen får tilført, eller rettere tilbageført, nogle af de midler, som de seneste finanslove har fjernet. Problemet det næste stykke tid er usikkerhedsmomentet i forskerverdenen. Forskningsrådene nedsættes i det nye år og først herefter, kan der søges om midler til forskning. Der er en potentiel risiko for, at dygtige forskere forlader Danmark til fordel for udlandet som følge af den uafklarethed, der hersker på området", siger Bent Claudi Lassen til Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00