Dam på spring i S

I et længere interview med LOs ugebrev A4 fortæller tidligere minister, MF Henrik Dam Kristensen (S), hvordan han vil få socialdemokraterne tilbage i centrum af dansk politik.
Tidligere minister Henrik Dam Kristensen nævnes af mange som Socialdemokraternes »coming man«. Han giver her et bud på partiets vej tilbage til magten. Nej til gold oppositionspolitik, ja til samarbejde – socialdemokraterne skal føre en rets- og udlændingepolitik, som tager befolkningens bekymring alvorligt, og kommunerne skal holdes i strammere snor.

»Det handler om troværdighed, for det første må befolkningen opleve, at vi tager deres bekymringer alvorligt, selv om vi måske ikke altid kan indfri forventningerne hundrede procent. For det andet må Socialdemokraterne ikke opleves som en gold opposition, der bare siger nej til alt,« fastslår Henrik Dam Kristensen.

Især efter det historiske valgnederlag sidste år har Socialdemokraternes formand Poul Nyrup Rasmussen været presset fra flere sider for at gå af. Tidligere justitsminister Frank Jensen har åbenlyst bragt sig selv i stilling, ligesom politisk ordfører Mogens Lykketoft også spøger i kulissen. Nogle af de midtsøgende socialdemokrater ser den tidligere Fødevare- og socialminister Henrik Dam Kristensen som et alternativ og en mulig leder af partiet. Den socialdemokratiske kronprins blev ellers dømt ude i kulden efter en euro-afstemning, hvor han satte al sin politiske prestige ind på at få danskerne til at stemme ja. Det blev et nej til den fælles mønt og en bitter pille at sluge for super-europæeren fra Vorbasse.

Siden er Henrik Dam Kristensen kommet igen. Så stærkt, at rygterne fyger om, at han er på tale som Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-parlamentsvalget 2004 – eller altså ligefrem Nyrups arvtager.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00