Fogh: Møller betaler selv chikane-sag

Kontant men trist udgang på Anders Møller-affæren, der ifølge statsministeren ender med, at Møller selv betaler sexchikane-erstatningen på 30.000 kr.
Rasmus Nielsen
venstres detroniserede IT-ordfører, nu løsgænger i Folketinget Anders Møller, betaler selv erstatningen på 30.000 kr. til en tidligere ansat for sex-chikane. Det forventer statsminister Anders Fogh Rasmussen, der også er formand for Venstre.

Partiet indgik i sensommeren et forlig med sekretærens fagforbund HK som følge af sexchikane fra den 30-årige politiker mod sin 29-årige ansatte. Hun begyndte at arbejde i Folketinget i 1994 som assistent for Fremskridtspartiet, bl.a. lederen Kirsten Jacobsen, og fortsatte efter valget i 2001 med at arbejde for Venstre.

"Jeg mener, at sagen er afsluttet for Venstres vedkommende. Resten af sagen er så et mellemværende mellem Anders Møller og partiet. Og holdningen er helt klar fra Venstres side, at den erstatning bør Anders Møller selv udrede", siger Anders Fogh Rasmussen.

Efter sekretærens afgang - og forliget mellem HK og Venstres Landsorganisation - oplyste Anders Møllers kontor til Altinget.dk, at hun var sikret ansættelse hos Mejeriforeningen i Bruxelles, men sekretæren står i dag fortsat uden arbejde. Kontoret begrundede officielt hendes pludselige afgang med en lønnedgang på 3-5.000 kr. månedligt i forhold til tiden i Fremskridtspartiet/Frihed 2000.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00