DF: Fødevarepenge må omfordeles

Dansk Folkeparti forstår godt utilfredsheden hos landbruget oven på den netop vedtagede finanslov for 2003. Partiets fødevareordfører, Christian H. Hansen understreger, at han vil tage kontakt til ministeren i et forsøg på at få flyttet lidt om på pengene.
Claus Iversen

Vi må dog konstatere, at Venstre ikke længere er landbrugets parti, men Dansk Folkeparti har ikke mulighed for at forhandle alle regeringens besparelser og nedskæringer på dette område væk.

Christian H. Hansen (DF)
Formand for Folketingets Fødevareudvalg
Fakta
Landbruget mister som følge af finansloven 420 mio. kr, mens der tilføres ekstra 150 mio. kr. Altså et netto-tab på 270 mio. kr. Især Fødevareministeriet er næste år mindre rundhåndede, idet landbruget næste år mister ca. 235 mio. kr. herfra. De øvrige forringelser kommer fra Skatteministeriet på området for jordskatter, ca. 150 mio. kr. og fra Beskæftigelsesministeriet i relation til fjernelse af ATP-kompensation med 35 mio. kr. Af positive elementer er der fra Skatteministeriet 80 mio. kr. at hente i form af loft over grundværdistigning, fra Videnskabsministeriet 25 mio. kr. til fødevareforskning, fra Energiministeriet 25 mio. kr. til forskning i vedvarende energi, samt 20 mio. kr fra Miljøministeriet til bl.a. vandmiljøplan II-projekter.

Kilde: Landbrugsraadet
Regeringen fik i weekenden vedtaget finansloven for 2003 hovedsagligt sammen med Dansk Folkeparti, som dermed bærer et stort ansvar for aftalens konsekvenser for landbruget og fødevareerhvervet.

Dansk Folkepartis fødevareordfører og formand for fødevareudvalget, Christian H. Hansen, siger til Altinget.dks ugebrev FødevareTinget, at han overordnet set er tilfreds med aftalen, men at han godt forstår Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelkes, bekymringer:

"Vi har kæmpet for, at besparelsen vedrørende landbrugets konsulentordning på 20 mill. kr. årligt ikke gennemføres, hvilket vi fik gennemført. Vi må dog konstatere, at Venstre ikke længere er landbrugets parti, men Dansk Folkeparti har ikke mulighed for at forhandle alle regeringens besparelser og nedskæringer på dette område væk."

Tager kontakt til ministeren
Christian H. Hansen understreger dog, at han vil tage kontakt til ministeren for at se på muligheden for at ændre på nogle af de nedskæringer, som landbruget udsættes for:

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00