Bøde kompenseres delvist med erstatning

En landmands anvendelse af lægemidler i strid med gældende regler vil blive straffet med den samme bøde uanset værdien af dyret. Dette vil der blive kompenseret ved ved at tildele erstatning efter dyrets markedsværdi, oplyser fødevareministeren i dette svar til Folketingets Fødevareudvalg.
null
Dokumentation
Følgende spørgsmål relaterer sig til http://www.altinget.dk/proarticle.asp?Id=7227">lovforslag til lov om ændring af lov om dyrlægegerning m.v

Spørgsmål 7:
"Hvad er forholdet mellem den kompensation landmanden får for det nedslagne dyr og bøden?".

Fødevareministerens svar:
Landmandens anvendelse af lægemidler i strid med gældende regler afsløres i dag først og fremmest i forbindelse med levering af dyr eller mælk til henholdsvis slagteri og mejeri, hvor stikprøvekontrollen viser indhold af restkoncentrationer af antibiotika. Det er sjældent, at der afsløres sager, hvor landmanden f.eks. har anvendt lægemidler, som kræver dyrlægens personlige anvendelse, eller hvor landmanden har anvendt et læge middel, der er ordineret til kvæg, til eksempelvis svin. Med den foreslåede bestemmelse bliver det nu muligt at fange nogle af disse ulovligheder. Der har hidtil kun været få sager på området, og der er derfor ikke nogen fast bødepraksis.

Den bøde, som landmanden vil få for at have foretaget behandling i strid med gældende regler, vil imidlertid ikke være afhængig af, om det behandlede dyr er et stykke fjerkræ eller et kreatur. Forholdet er således lige strafværdigt uanset dyrets størrelse og værdi. Det er således på den baggrund, at det foreslås, at der også ydes erstatning for et aflivet dyr, selvom det ved den efterfølgende undersøgelse kan påvises, at dyret har været behandlet i strid med gældende regler, jf. mit svar på spørgsmål 1.


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00