De to første af Danmarks ni nye MH-60R Seahawk-helikoptere overdrages i dag fra producenterne Sikorsky og Lockheed Martin til US Navy, der har solgt helikopterne til Danmark. Det sker ved en ceremoni på Lockheed Martins fabrik i Owego i staten New York.

De to helikoptere vil nu sætte kursen mod Florida, hvor danske piloter og mekanikere nu skal oplæres i at betjene og vedligeholde dem. Til maj kommer de til Karup.

Helikopterne blev født på Sikorskys samlebånd i Stratford, Connecticut. I juli fløj de til Owego, hvor Lockheed Martins folk har installeret den elektroniske indmad og de særlige danske modifikationer. Det drejer sig blandt andet om radioer og ikke mindst “harpoon deck lock”-systemet.

Det handler i al sin enkelhed om, at de nuværende Lynx-helikoptere bruger et harpun-system til at holde helikopterne fast på skibsdækkene, når de er landet. US Navy anvender et andet og langt større RAST-system til deres Seahawk-helikoptere. Et system, som kan køre helikopteren helt ind i hangaren. Det har vi ikke brug for. Og derfor har vi bedt Sikorsky om at få helikopterne leveret med et mere simpelt deck lock-system i stil med harpun-systemet. Et system, der låser helikopteren fast til dækket og så ikke mere end det.

Nytkampfly.dk besøgte Owego og Stratford i marts 2012 forud for Danmarks beslutning om Seahawk-indkøbet den 22. november 2012. Billeder fra Owego her.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

9 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *