Særlig hjælp grundlovsstridig

Beskæftigelsesministeren erkender, at udskældt lov om bistandshjælp til udlændinge er i strid med grundloven.
Regeringen erkender nu, at en tre månder gammel bestemmelse om særlig bistandshjælp til en gruppe arbejdsløse med udenlandsk baggrund er i strid med grundloven.

"På baggrund af drøftelser med justitsministeren og integrationsministeren har jeg orienteret Folketinget om, at jeg hurtigst muligt fremsætter et lovforslag, der skal sikre, at loven lever op til grundlovens krav," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). Han understreger dog, at reglerne kun har berørt ganske få.

Reglerne, der altså nu skal gennem en hastig ændring med tilbagevirkende kraft i Folketinget, betyder eksempelvis, at et samboende par bestående af en familiesammenført udlænding fra et land uden for EU og en dansk kontanthjælpsmodtager har fået skåret kraftigt i deres offentlige støtte.

Det grundlovsstridige består i, at kun ægtefæller er forpligtet til at forsørge hinanden - kærestepar er derimod fortsat berettiget til at få penge fra det offentlige, da partneren ikke har forpligtelser til at betale for underholdet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00