Forsvarsminister Carl Holst meddelte tirsdag eftermiddag, at han går af som minister. Mens andre medier dvæler ved hvad der er sket, så vil vi her på nytkampfly.dk kigge fremad. For hvem kommer nu til at sætte sig i ministerstolen og få ansvaret for kampflyindkøbet (og andre ting)?

Det kan ikke udelukkes, men tidligere forsvarsminister Søren Gade må vurderes at være det mindst sandsynlige bud. Han skal holde styr på Venstres folketingsgruppe, ligesom mange måske vil mene, at der er for mange skeletter i skabet fra hans tidligere tid i Forsvarsministeriet. Men i sidste ende er det Lars Løkkes beslutning. Gade ville i hvert fald kunne genoprette de faglige organisationers tillid og klinke skårene.

En anden outsider er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, der indtil regeringsskiftet var netop forsvarsordfører. Han blev af mange spået posten som forsvarsminister, men fik det tunge erhvervsministerium og blev en del af regeringstoppen. Det ville være et skridt ned af rangstigen for ham at blive forsvarsminister. Han er dog inde i tingene og ville formentlig hurtigt kunne få rettet skuden op.

I folketingsgruppen er der fire navne, der umiddelbart springer i øjnene. Den første er nuværende forsvarsordfører Peter Juel Jensen fra Bornholm. Selv tidligere soldat. Den anden er Kristian Pihl Lorentzen. Trofast partisoldat i gennem mange år og tidligere soldat. Den tredje er nyvalgte Marcus Knuth. Tidligere soldat og diplomat og modtager af Forsvarschefens Påskønnelse for Særlig Indsats i 2009 og United States Army Superior Civilian Service Medal i 2011. Og endelig er der den nuværende politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen. Også tidligere soldat.

På rygtebørsen er Ellemann-Jensen det hotteste navn, men også finansordfører Jacob Jensen nævnes.

Og så er der selvfølgelig alle de andre muligheder. Andre ministre, MF’ere eller en udefra.

Uanset hvem der måtte blive minister, så bliver han/hun den sjette minister i kampflykonkurrencens levetid, hvis vi regner fra udsendelsen af den første request for information 31. august 2005. Søren Gade, Gitte Lillelund Bech, Nick Hækkerup, Nicolai Wammen, Carl Holst og…

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

13 Comments for this entry

 • Tom Petersen siger:

  Jeg giver et forecast på Troels-Lund Pouelsen, eller Marcus Knuth.

  Begge har vist god dømmekraft og troværdighed ( uden skeletter i skabet )

  Jeg kan IKKE undlade at nævne et indløg her på sitet – tidligere ved 0900 ntiden, som nævnte “hvis Carl Holst s samråd på Torsdag, HVIS HAN DA IKKE er ned af taburetten.

  go aften medens vi holder vejret for FORSVARET og nyt kamply -trods en noget broget FINANALOV.

  Tom.P

 • Tom R. siger:

  Jeg tror på at det bliver Jacob Ellemann-Jensen.

  Han er medlem af forsvarsudvalget, har tidligere haft karriere i forsvaret (kaptajn i hæren), har interesse for forsvars området som han selv udtrykte det i dag plus et godt navn. Tror også at han vil være et godt valg.

 • Tom Petersen siger:

  JA @ to TOMMER, kan sikkert bli enige
  Jo, tom r – du kan sikkert få // ha ret i en “Ellemann-J —-lad os se. g aftom Tom.P

 • Tom R. siger:

  @ Tom Pertersen

  He he, to TOMMER ;-), Jeg arbejdede engang som bartender et sted hvor der blandt vores stamgæster var intet mindre end 3 som hed Tom, altså 4 Tom`er incl mig selv. Det har jeg alligevel aldrig prøvet hverken før eller sidenhen 😉

  Ved du hvornår i morgen det skulle blive offentliggjort ?, eller er der overhovedet blevet sagt noget om det endnu ?.

  God aften til dig også
  MVH Tom R

 • Tom R. siger:

  I morgen (onsdag) formiddag kl 11 bliver det offentliggjort har jeg lige læst.

 • Esben siger:

  Jeg skal ikke kunne bedømme Carl Holst´s afgang værende berettiget eller ej, men hold da helt ferie hvor fjenderne kastede sig over ham med fråde stående ud af mundvigene.

  Tom R.@ om bla. Troels Lund Poulsen ” Begge har vist god dømmekraft og troværdighed ( uden skeletter i skabet ). ”
  Det kommer an på hvem du spørger. Efter Helle Thorning ´s skattesag kunne jeg godt forestille mig et par revanchister derude i landskabet.

 • Tom R. siger:

  @ Esben

  He he, det var ikke mig der skrev den med Troels Lund, det var Tom Petersen 😉

 • Jørgen Nielsen siger:

  Peter Christensen….!!!!????

 • E. Petersen siger:

  Fravalgt af vælgerne – genvalgt af Lars – 🙂

  Men Lars har ret i, at med det uvejr forsvaret er i pt. og med de store investeringer der ligger foran så vælger han en der kender “gamet”

 • Tom R. siger:

  Ja, det var en overraskelse, ligesom det også var en overraskelse at Peter Christensen ikke blev genvalgt ved sidste valg. Han har da ihvertfald erfaring med borgen i forvejen, så lad os nu se, måske det bliver ok.

 • Jørgen Nielsen siger:

  Jaa…..nu får vi se, hvor lang ferie han skal have for at sætte sig ind i fagområdet…

 • Fussi siger:

  Han forhandlede sidste forsvarsforlig og så ved han hvordan man vrider penge ud af finansministeren. Det sidste er jo ikke at forargte.

 • Lars Hansen siger:

  Ved sidste forlig blev forsvarsbudgettet beskåret med 15%

  Foragteligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *