Samråd om F-35 på torsdag

28. september 2015

Forsvarsminister Carl Holst skal torsdag kl. 12.30 til sine to første samråd i forsvarsudvalget i sin tid som minister. Og Holst lægger hårdt ud med to samråd om F-35 kampflyet og om sin særlige rådgiver.

Det første samråd er naturligvis vældigt interessant i en kampfly-kontekst, da Holst her skal forholde sig til den ene af de tre kandidater i kampflykonkurrencen. Det bliver spændende at se hvordan han balancerer mellem på den ene side at forsvare det projekt, som Danmark er partner i, og på den anden side ikke være for stor fortaler for det ene af de tre fly i kampflykonkurrencen. Og hvordan han forsvarer/forklarer hvorfor man ikke har testet flyet som led i evalueringen af kampflyene. Altså lige i solar plexus af kampflykonkurrencen. Der vil uden tvivl i alle kampflylejre blive lyttet intenst til hvert enkelt ord.

Helt præcist lyder udvalgets indkaldelse således:

“Ministeren bedes redegøre for, hvordan han ser på de problemer, der har været med favoritten til blandt kandidaterne til nyt kampfly, Joint Strike Fighter. Herunder flyets forventeligt meget høje pris, problemerne med udviklingen af flyets motor og software, de kritiske rapporter der bl.a. har vist, at flyet let bryder i brand, og det faktum at danske piloter ikke har haft mulighed for at testflyve flyet.”

Sidstnævnte sag om den særlige rådgiver er dækket intenst i andre medier, så den vil vi ikke bruge for meget tid på her. Samrådet om sagen starter cirka kl. 13.15 alt efter hvornår samrådet om F-35 er overstået. Som omtalt her på siden i sidste uge, så havde Carl Holst en aftale om at gæste Krigsvidenskabeligt Selskab på torsdag kl. 16. Det arrangement er imidlertid aflyst, da det er usikkert hvor længe samrådet om den særlige rådgiver kommer til at vare. Det slutter først, når medlemmerne af forsvarsudvalget ikke kan finde på mere at spørge om.

Begge samråd kan følges på Folketingets TV på tingets hjemmeside.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

6 Comments for this entry

 • Fussi siger:

  Man kunne passende spørge ham om hvornår han har tænkt sig at få gennemført de andre materiel indkøb som er aftalt i forliget. Jeg tror at det vil have stor betydning for de ansatte i forsvaret at de indkøb ikke bare udskydes. Nå måske er han ikke minister i overmorgen.

 • Dan siger:

  Uheldigt at spørgsmålene vedrørende F35 skal optræde i et samråd, hvor pressen er ekstra meget på dupperne, pga. sagen om Holsts særlige rådgiver. Opmærksomheden flyttes fra F35 til en “mindre” skandalesag.

 • Ole siger:

  Tja, nu er han trådt tilbage…

 • The Danish Patriot siger:

  Nej det skal han ikke, han er ikke længere minister! 🙂

 • leif Liltorp siger:

  Eurofighter må være beslutningen.Der er for meget hapsi-flapsi med F35.Ikke flere skandaler,tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *