Iltsvind til livs på nye måder

Claus Iversen
Fødevareministeren vil undersøge alle muligheder for at begrænse udslip af næringsstoffer. Det skal også afgøres, om det er muligt at tage andre virkemidler i brug end dem, man kender i dag. Det oplyser Mariann Fishcer Boel i et svar til Folketingets Fødevareudvalg.

Udvalget har stillet spørgsmål om bekæmpelse af iltsving, på baggrund af sensommerens alvorlige iltsvind i danske farvande.

"Når vi er i en situation med så voldsomt et iltsvind, er vi nødt til at gøre os grundige overvejelser, om hvordan vi kommer videre", skriver ministeren, der dog vil vinde tid til grundige overvejelser, før der skrides til handling:

"Der er tale om en problemstilling, som ikke kan klares i en håndevending. Det er derfor regeringen opfattelse, at der er behov for at samle det vidensgrundlag, som bliver bragt tilveje i slutevalueringen af vandmiljøplan II og i det udredningsarbejde til brug for vandmiljøplan III, som der i forligskredsen bag den anden plan nu er enighed om at sætte i gang," skriver ministeren.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00