Eksport til Rusland truet

null
Rasmus Nielsen
I dansk erhvervsliv næres der nu for alvor frygt for, at den anspændte dansk-russiske politiske atmosfære og flytningen af af præsident Putins besøg til Bruxelles vil forværre investeringsklimaet for danske virksomheder i Rusland. Også den danske ekport kan blive ramt.

Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, beskylder præsident Putin for pression. Putin er vred over, at Fogh-regeringen ikke vil forhindre, at Verdenskonferencen om Tjetjenien i København bliver gennemført oven på det blodige gidseldrama i Moskva. »Det er jo ren afpresning for at få aflyst konferencen. Det ville være kolossal betydningsfuldt for Putin at kunne mødes med EUs formandsskab. Især under den fortsatte krise, der er om Tjetjenien, da det er vigtigt for russerne, at EU bakker dem op i den sag. Men det bliver ikke lettere, hvis de aflyser deltagelsen i EU-topmødet,« siger Peter Gæmelke.

Står Putin fast på at aflyse sit Danmarks-besøg, betyder det aflysning af en stort anlagt konference om dansk erhvervslivs muligheder for eksport og investeringer i Rusland. En konference arrangeret af Landbrugsraadet, Dansk Industri, Handels-, transport- og serviceerhvervene samt Udenrigsministeriet tirsdag den 12. november. Samme dag som Putins planlagte statsbesøg hos dronningen. Ud over den russiske præsident var formanden for det russiske handels- og industrikammer, tidligere udenrigsminister Yevgeny Primakov, samt statsminister Anders Fogh Rasmussen hovedtalerne på konferencen.

»Vi havde set frem til at få Putin på besøg. Det er hammer ærgerligt,« siger Peter Gæmelke.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00