Den mest miljørigtige løsning belønnes ikke nok

Funki Manuras administrerende direktør Flemming Klynder er ikke tilfreds med bekendtgørelsen om husdyrhold og arealkrav. Han undrer sig over, at ministeren tilsyneladende mener, at det er landmanden, der vælger den mindst miljørigtige løsning, der forholdsmæssigt set skal belønnes mest.
Claus Iversen

Det er underligt, at man går mere op i regler for, hvornår man kan kalde det for lav- eller højteknologisk, end man går op i, at landmændene fra starten investerer i et anlæg, som er langtidsholdbart, både økonomisk og miljømæssigt.

Flemming Klynder
Adm. direktør i Funki Manura A/S
Der er en ny bekendtgørelse på vej om husdyrhold og arealkrav m.v., og i udkastet til denne fremgår det, at ministeren mener, at landbruget skal have mulighed for selv at vælge, om man ønsker at erhverve sig et såkaldt lavteknologisk gylleseparationsanlæg eller et højteknologisk.

Virksomheden Funki Manura A/S med hovedsæde i Sønderborg har flere gange henvendt sig til fødevareministeren for at påpege, at ånden og hensigten i loven om anvendelse af forarbejdet husdyrgødning, der blev vedtaget i juni i år, ikke bliver efterlevet i udkastet til den nye bekendtgørelse. Fødevareministerens svar er man bestemt ikke tilfreds med.

Hvorfor ikke belønne den mest miljøbevidste
Funki Manuras administrerende direktør, Flemming Klynder, siger til FødevareTinget, at der for den enkelte landmand ikke er et økonomisk incitament til at vælge de mest miljørigtige løsninger. Faktisk belønner man forholdsmæssigt set den landmand, som vælger den mindst miljørigtige løsning mere end den landmand, der vælger den mest miljøvenlige.

Flemming Klynder stiller sig uforstående overfor, at ministeren og hendes embedsmænd ikke er mere lydhøre over for argumenter, der påpeger dette forhold.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00