Årets julegave til faderen, onklen eller lillebroderen, der har alt. Det er hvad den nye bog, “Hercules – oplevelser på danske vinger” er. En spændende og grundig palette af fortællinger om det danske flyvevåbens arbejdshest – transportflyet C-130 Hercules udarbejdet af piloten Thomas Kristensen og fotografen Henning Kristensen.

Bogen indeholder en lang række super spændende fortællinger om mange vidt forskellige menneskers oplevelser med de danske Hercules-fly. Men man savner flere beskrivelser af konkrete missioner og flyvninger samt en mere rød tråd i fortællestilen, der er præget af at de forskellige bidragsydere skriver på vidt forskellige måder.

Desuden er det svært at danne sig et overblik over simple fakta såsom hvor mange Hercules-fly Danmark har og har haft, hvad deres halenumre er og lignende. Ting, der kan slås op på nettet, bevares. Men for helhedens skyld havde det været rart med et overblik og fakta bagerst i bogen.

Endelig så mangler der præsentationer af de enkelte bidragydere. Bare en ganske kort boks ved hvert kapitel om hvem forfatteren er. Og så er det i øvrigt ikke nok at omtale folk med deres flyvernavne.

Når alt det er sagt, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at her er tale om et “must” for alle med interesse for det danske flyvevåben. En bog med masser af lækre billeder og rigtig mange spændende historier, som klart viser hvor alsidig den danske anvendelse af Hercules-flyene er.

Bogen om Hercules-flyene følger i fodsporet på bogen “F16 – oplevelser på danske vinger”, som Thomas Kristensen og Henning Kristensen også står bag. Selvom de er udgivet på to forskellige forlag, så er bøgerne lige store og har et næsten ens layout på forsiden.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

  • Kristoffer siger:

    Ifht det med flyvernavne: Kunne det ikke være at nogen piloter/loadmasters ikke vil have deres efternavn i bogen?

  • Lars-Henrik Arvedsen siger:

    Jeg vil bakke fuldstændig op om Andreas’ beskrivelse af mangler. En af de mest åbenlyse er manglen på billedtekster med hvem, hvad, hvor og hvornår etc. Men fuld tilslutning til ovenstående anmeldelse både de positive men bestemt også de negative dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *