Minister freder landejendomme

Finansminister Thor Pedersen (V) lægger nu op til en frivillig fredning af de landejendomme han besidder ved Rørvig. Det sker for at imødegå kritikken af, at han har ønsket at tjene penge ved at udstykke til sommerhusgrunde. Det sker efter gårsdagens spørgetime, hvor Socialdemokraterne krævede finansministeren fyret for ikke at have overholdt bopælspligten.
Finansminister Thor Pedersen vil nu frivilligt frede de arealer, han ejer ved Rørvig.

Det sker for at sætte en stopper for beskyldningerne om, at han i virkeligheden har opkøbt ejendommene og områderne omkring dem for at tjene penge på en senere udstykning til sommerhuse.

Spekulationerne er opstået, fordi han ikke har overholdt bopælspligten på ejendommen, men i stedet opholdt sig i sit sommerhus tæt ved København.

"Jeg er meget begejstret for ideen om en privat frivillig fredning af området. Det vil jeg nu drøfte nærmere med Rørvig Naturfredningsforening, så det kan blive en realitet snarest," siger Thor Pedersen. Thor Pedersen blev under Folketingets spørgetid i går kritiseret voldsomt af oppositionen for ikke at have overholdt bopælspligten på ejendommen i Rørvig.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00