Fredag fandt forsvarsminister Carl Holst frem til hvem han vil have ved sin side som særlig rådgiver. Det der i folkemunde kaldes en spindoktor. Valget er faldet på 44-årige Christian Ingemann Nielsen, der er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Han har tidligere blandt andet været Erhvervs- og nyhedsredaktør på Jyske Medier A/S og freelancer med speciale i erhvervsstof. Senest har han været ansat som presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark. På sin LinkedIN-profil kalder Ingemann Nielsen sig for presserådgiver og personlig assistent for Carl Holst. Holst kommer jo som bekendt fra posten som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Kilder, som nytkampfly.dk har talt med over de seneste uger, vurderede samstemmende, at Carl Holst mest af alt havde brug for en rådgiver, der kendte det parlamentariske game på Christiansborg og som kunne hjælpe ham med at holde styr på forligspartierne, ved hele tiden at sørge for, at de følte sig inddraget og hørt. Og en, der kunne holde kontakten til de mange andre stakeholdere på forsvarsområdet så som fagforeninger og eksperter.

Carl Holst er som bekendt helt nyvalgt medlem af Folketinget og helt ny på forsvarsområdet. En rådgiver med parlamentarisk tyngde og et godt netværk på og omkring Christiansborg, havde derfor måske været at foretrække. Rådgivere i den kaliber er dog enten allerede blevet snuppet af andre nye ministre eller ansat i væsentligt bedre lønnede jobs i det private erhvervsliv eller i rådgivningsbranchen.

Nu får han så i stedet en, der er stærk på pressehåndtering. I hvert fald håndtering af lokale og regionale medier. Men selvom man nogen gange kunne ønske sig lidt mere, så har ministeriet trods alt allerede en kommunikationsafdeling, med en chef og det hele. Så man kan umiddelbart mene, at han primært styrker det stærkeste af de to ben; presserådgivning og parlamentarisk rådgivning.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Comments for this entry

 • Tom Petersen siger:

  Måske er det IKK hr. Holst som har valgt.

  Der kan dog siges én god ting om hr. Holst: så vidt jeg husker var han med til at indføre civile akutlægehelikoptere, ell. husker jeg fejl.
  Måske var det også ham der slog et slag for “Cross-Border” med samarb. DA-TY akutlægehelikoptere DRF-DLA (DanskLuftambulance) Så han ved da lidt om “flyvning” kanske. go wkend Tom.P

 • Steen Morthorst siger:

  Tror det er en god ide med en presse-vant spindoktor, syntes der mangler “lidt” i Holst’s fremtoning/udtalelser i pressen 🙂

 • Cphmoose siger:

  Og den 21 august skrev Andreas at manden kaldte sig personlig assistent.
  Og sådan en må man ikke have. Er det ikke fantastisk at vi overså problemet?

  Jeg synes det er synd for Holst. Tænk at ansætte en særlig rådgiver som enten ikke kender de formelle regler for presse arbejde udført af embedsmænd? Eller som er så ligeglad med reglerne at han skrive dem på sit visitkort.

  Cphmoose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *