Debat

Anders Møller: ked af sex-anklage

MF Anders Møller, Venstres IT-ordfører, er en af ugens mest omtalte politikere i Ekstra Bladet, der beskylder ham for sexchikane mod en nu fratrådt sekretær. Anders Møller kommenterer denne sag i sit rejsebrev fra New York, hvor han deltager i FNs generalforsamling.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Rejsebrev til Altinget.dk: Om FN i New York ( - og Ekstra Bladet)

Som bekendt er jeg i disse uger til FN's generalforsamling i New York. Jeg har nu haft mine første doegn her i byen, og fra ambassaden sender jeg her de første bulletiner hjem.

Den danske delegation består af seks politikere fra Folketinget, en repræsentant fra Grønland og Færøerne samt en række NGO (ikke-regeringsobservatører, f.x. fra DA og LO, Center for Menneskerettigheder m.v.).

Selvom jetlagen stadig sidder i kroppen, har vi straks mandag morgen startet op med en briefing på den danske FN-ambassade. Den danske ambassadør er meget kompetent og har i første omgang givet et overordnet rids af de aktuelle politiske temaer. Det er ikke mindst menneskerettigheder, frihandel og efter 11. september selvfølgelig ikke mindst terrorbekaempelse.

Netop denne periode er uhyre interessant, da Danmark som bekendt taler paa EU's vegne paa grund af vores aktuelle formandskab.

Samtidig koncentrerer storpolitikken sig meget om en eventuelt amerikansk krigsførelse i Irak. I USA er der også national valgkamp, idet amerikanerne går til midtvejsvalg d. 5. september. Bush er jo meget optaget af flertallet i Senatet og konkressen. Den danske delegation besøger i øvrigt senere Washington, hvor vi vil overvære selve valget.

En stor del af den amerikanske selvforståelse bygger på begivenhederne 11. september sidste år; hvis man ved, at Saddam har masseødelæggelsesvåben - og forventer han vil bruge dem offensivt - saa føler man et stort ansvar for at eliminere den trussel.

Det er et perspektiv, man kan dele eller ej, men det er samtidig et perspektiv, som vi danskere umuligt kan forholde os reelt til, da der næppe er nogen der vil flyve ind i vores rådhustårn.

I morgen tidlig starter vi igen med en briefing her på ambassaden om FN's såkaldte Milliniumserklæring. Efterfølgende går dagen til FN bygningen, hvor en række komitearbejder venter. Som IT-ordfører skal jeg tilknyttes flere teknologikonferencer, hvilket jeg ser meget frem til.

Ekstra Bladet igen!
Det har været en lun og solrig efterårsdag i New York, som kun er blevet forstyrret af Ekstra Bladets telefonopkald. Først troede jeg, at de ville spørge, om FN opholdet er pamperi for skattyderpenge, men det viser sig minsandten, at de ville spørge til, om der har fundet sexchickane sted på mit kontor! Det spørgsmål blev jeg både forundret over, og da jeg senere så deres artikel, ærlig talt også meget ked af.

Jeg ganske rigtigt på Christiansborg haft to sekretærer som er stoppet. Den ene fordi han har startet selvstændig virksomhed, og den anden har fået job uden for Christiansborg.

Nu hverken kan eller vil jeg naturligvis kommentere konkrete enkeltsager om personaleforhold, og jeg har da også set, at HK i dag har udtalt, at "de for en god ordens skyld vil meddelele, at der ikke foreligger nogen sexchicanesag"!

Som jeg så i øvrigt tidligere har skrevet i disse spalter på Altinget.dk (dagbogen, red.), så er jeg netop blevet lykkelig ringforlovet med min Åsa, og jeg glæder mig meget, til hun kommer og besøger mig her i New York i næste uge. Og for en god ordens skyld, kan jeg lige oplyse, at det er for egen regning, at jeg får besøg fra Danmark!!

Det er i øvrigt anden gang i denne uge, at Ekstra Bladet giver mig omtale! I sidste uge fik jeg en "venlig hilsen", i det jeg havde udtalt mig i Holbæk Amts Venstreblad om Thor Pedersen ejendomme i valgkredsen.

Nu vil jeg prøve at faa jetlagen ud af kroppen og gå i seng her kl. 21 NY tid (klokken 03 dansk tid)!

Hvis nogen ønsker at kontakte mig her i New York, gøres det bedst på [email protected]

Dokumentation
null

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00