Debat

Det gode råd

Koncentrat af lederen "Det gode Råd" 10/10-02 i Berlingske Tidende om besparelser i Etisk Råd.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Etisk Råd er en markant positiv undtagelse i den stribe af råd, nævn og udvalg, som regeringen ellers har foretaget en fornuftig og politisk tiltrængt sanering i. Etisk Råd har altid skilt sig ud fra hovedflokken ved ikke at agere som den på forhånd vedtagne gode smags jernnæve.(...)

Etisk Råds forstandige formand, Erling Tiedemann, protesterer over, at regeringen på finansloven for næste år vil spare 20 procent af rådets budget. Det vil ifølge formanden medføre en så stor beskæring af rådets akademiske arbejdskraft, at det i praksis ikke længere kan løfte sine opgaver.

Det er en advarsel, regeringen absolut bør lytte til.(...)

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen siger, at han vil have Etisk Råd til at gå sammen om lokaler og administration med en række andre råd og nævn, der også beskæftiger sig med genteknologi og etik. Det kan være en udmærket idé, men det er forståeligt, at Erling Tiedemann efterlyser en garanti for, at økonomien hænger sammen.

Dokumentation
null

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00