Opsang til politikerne

LHE – Landssammenslutningen af Højskolernes Elevforeninger – er positivt overraskede over modtagelsen fra syv partier i Folketinget. Partierne blev afbrudt i deres gruppemøder: Hvert folketingsmedlem fik en Højskolesangbog med historier fra tidligere elever trykt på titelbladet.

Nogle politikere har måske haft en opfattelse af, at et højskoleophold har forsinket et uddannelsesforløb. Det, der sker i virkeligheden er, at man bliver mere afklaret til at vælge den rigtige uddannelse bagefter.

Jesper A. Hansen
Formand for LHE
Bevæbnet med sang, højskolesangbøger og gode argumenter, besøgte LHE syv partiers gruppemøder på Christiansborg.

LHE – Landssammenslutningen af Højskolernes Elevforeninger mener, at højskolen er mere end pusterum mellem ungdomsuddannelsen og det videre uddannelsesforløb. Formanden for LHE, Jesper A. Hansen kan ikke forstå, at politikerne ikke sér højskolernes store potentiale: "Højskolen er til dannelse og personlig kompetenceudvikling", siger han.

Der er bevilget færre og færre penge fra staten gennem de seneste år, og det har betydet færre elever og lukning af højskoler.

En historie til hver politiker
Hver af de 179 sangbøger havde en sides historie trykt som en hilsen fra en tidligere elev. Historierne var om oplevelsen af højskoleopholdet, og om hvad det kunne bruges til senere i livet.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00