Roskilde Airshow den 14.-16. august bliver formentlig det sidste danske flyshow inden typevalget af kampfly. De tre konkurrerende kampflyproducenter vil derfor give den fuld gas på airshowet med alt hvad den kan trække af kasketter, key-hangere, simulator-ture, fly på statisk display og flyveopvisning.

F-35 kommer ikke og laver flyopvisning, men mon ikke mock-up’en og en simulator vil være på plads sammen med en kaskade af merchandise. I Boeing-lejren arbejder man med planer om at sende to F/A-18 Super Hornet-kampfly. Om de kun vil være på statisk display eller om de ligefrem vil lave flyopvisning er ikke klart endnu. Men alene det at de kommer, vil være et scoop for det lille airshow, som holdes i ulige år, mens Flyvevåbnets store Danish Airshow holdes i lige år.

Eurofighter-lejren har meldt deres ankomst med mindst et fly på statisk display og mon ikke de vil gøre meget for at kunne lave flyopvisning. Uden Gripen og hvis ikke Super Hornet kommer eller kun står på statisk display, så vil Eurofighter være eneste kampflykandidat i luften.

Airshowet kan desuden komme til at byde på en gentagelse af episoden fra for to år siden, hvor den nyudnævnte forsvarsminister Nicolai Wammen skulle holde gæstetale. Det fik høj som lav blandt kampflysælgere og pr-folk til at troppe op i VIP-teltet forud for ministerens tale. Da ministeren og hans meget ungtudseende spindoktor ankom var det dog ikke alle, der lige med det samme fattede, at det der altså var den nye minister.

Hvis Carl Holst skal holde gæstetale, så bliver Roskilde Airshows VIP-telt igen i år befolket med kampflysælgere og pr-folk. Og det vil formentlig være ministerens første møde med slænget.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

6 Comments for this entry

 • tom siger:

  Det bliver ikke forsvarsministeren som åbner Roskilde Airshow Lørdag den 15. August kl. ca. 1200, men derimod Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen. Efter planen derefter forbiflyvninger med Flyvevåbnets Afvisningsberedskab med to F-16 kl. 1230.

 • Svend-Erik Hansen siger:

  “F-35 kommer ikke og laver flyopvisning”

  Hvorfor egentlig ikke?

  Med 100+ prototyper flyvende, er det så ikke ved at være tid til, at vi ser dem i luften her?

 • Rudi siger:

  Efter plan og små rygter, skulle to F 35 Lightning II. Deltage ved Fighter Wing Skrydstrup 2016. Et US. NAVY F 35C (CV) Lightning og et US. Air Force F 35A (CTOL) Lightning II. Men det er jo ikke sidste gang, at man lover at et F35 Lightning II. Ville deltage ved et åbent hus i Danmark. Sidst havde flyet jo start forbud.

  Håber det bliver F 2 Thypoon. Danmark vælger og ikke dyre F 35 Lightning II. F 2 Thypoon er jo afprøvet, og man er jo ved, at få børnesygdommene ud af verden, eller man tager det robuste fly A/F 18 Super Hornet. Eller man helt skal droppe disse tre fly. I stedet for vælge F 22 Raptor.

  Hilsen
  Rudi

 • Jens siger:

  Hvis F-35 dukker op, går det jo op for folk at det larmer ad h til.

 • Jens siger:

  F-22 er ikke til salg.

 • Jens siger:

  Men hvis vi skal drømme os langt ind i fighter-heaven. Så ville vi ønske os YF-23. Bedre end F-22, men blev fravalgt, nok fordi USA ikke ville have, at samme firma skulle lave alle deres top fly.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_YF-23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *