Chef går af: Ringere mad dag-for-dag

null
Rasmus Nielsen
Chefen for Fødevareregion København, Jørgen Højmark Jensen (60) fratræder 1. oktober og går på pension. Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren har talt med Højmark, der mener, at "fødevaresikkerheden er blevet værre og værre" gennem de 30 år, han har arbejdet på området.

Jørgen Højmark Jensen er uddannet civilingeniør. Han har været vicedirektør i Levnedsmiddelstyrelsen og siden fødevarechef i Københavns Kommune, før opgaverne 1. januar 2000 overgik til statsligt regi i form af fødevareregionerne.

Hvad har 30 års teknologisk udvikling betydet for sikkerheden?

"Det er blevet værre og værre. År for år. Man kan se det på de kolde tal - der er faktor 5 til 10 flere, der bliver syge af maden i dag. Det er forståeligt, at 52% af borgerne i Norden er bange for fødevaresikkerheden. De frygter berettiget for campylobacter, salmonella og resistente bakterier. Årsagen? Teknologien har mange velsignelser, bl.a. billige fødevarer. Men 60.000 kyllinger under samme tag i deres levetid på 38 dage giver stor risiko for infektion. Som snot der spredes i en børnehave."

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00