Udvidelse og reform sammenblandes

Netavisen Altinget.dk, der står bag udgivelsen af FødevareTinget, gennemfører meningsmålinger i det såkaldte PIMPanel, der består af politiske meningsdannere herhjemme. I forbindelse med det danske EU-formandskab stillede vi i begyndelsen af juli 314 panelmedlemmer nogle spørgsmål af fødevarepolitisk betydning.
Rasmus Nielsen

Når det gælder en realpolitisk vurdering, er meningsdannernes dom over regeringens strategi knusende hård: To ud af tre mener, at det er urealistisk at forhandle udvidelsen på plads uden at inddrage spørgsmålet om fremtidens landbrugsstøtte.

Politiske meningsdannere
PIMPanelet
Det danske formandskab ønsker, at udvidelsen kommer på plads før reduktionen af landbrugsstøtten forhandles endeligt. Vi har undersøgt, om landets politiske meningsdannere er enige i denne strategi, i det vi spurgte PIMPanelet:

Statsministeren sagde ved fremlæggelsen af regeringens program for formandskabet, at forhandlingerne om udvidelse og om en reform/reduktion af landbrugsstøtteordningene ikke måtte blandes sammen, men skal køre hver for sig. Er du enig i den strategi?

TotalPct.
Helt enig10734
Ret enig8427
Hverken eller144
Ret uenig5718
Helt uenig4113
Ved ikke114
Total314100

Landets politiske meningsdannere ses at være splittede i spørgsmålet. Et flertal hælder til at give statsministeren ret i, at udvidelsen og landbrugsreformen ikke må blandes sammen, men en trediedel er dog mere eller mindre uenig heri. De mener med andre ord, at udvidelsen netop bør kobles sammen med landbrugsreformen.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00