Det har været underskrifternes uge i den danske forsvarsindustri. Onsdag var det Terma og Boeing, der fattede kuglepennen (omtalt her). Torsdag var det så Lockheed Martin og Manufacturing Academy of Danmark (MADE) der havde kuglepennene fremme og underskrev en aftale, der baner vejen for udvikling af nye og effektive produktionsmetoder, der skal styrke danske produktionsvirksomheders evne til at udføre højteknologisk arbejde.

“Avanceret produktion er en stærk drivkraft for økonomisk vækst,” siger Dr. John D. Evans, Vice President, Lockheed Martin International Engineering and Technology.

“Sammen med Manufacturing Academy of Danmark, styrker vi i dag fundamentet for højteknologiske industrielle muligheder i Danmark i de kommende årtier.”

“Og samtidigt er det vigtigt at huske på, at vi har mere end 30 års vellykket samarbejde mellem Lockheed Martin og dansk industri om militære programmer som eksempelvis F-16, Hercules transportflyene (C-130J), MH-60R helikopterne, og F-35,” tilføjer Evans.

Lockheed Martin vil som MADE-samarbejdspartner især støtte forsknings- og udviklingsarbejdet i forbindelse med MADE’s nuværende fokus på automatisering og robotteknologi.

“Lockheed Martin spiller en ledende rolle i udviklingen af ​​avanceret produktion. Vi er glade for, at vi efter blot et års drift er i stand til at tiltrække en verdensklasse produktionsvirksomhed som Lockheed Martin, “siger Nigel Edmondson, direktør for MADE.

“Lockheed Martin-samarbejdet vil yderligere styrke MADE’s internationale profil og inspirere nye medlemmer, der er interesseret i at styrke den danske produktionsindustri.”

MADE – Manufacturing Academy of Denmark – arbejder for at fremme produktion i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse. Her samles virksomheder, forsknings- og videninstitutioner på tværs af brancher for sammen at gøre Danmark til et stærkt produktionsland.

Bag MADE står bærende kræfter inden for produktion i Danmark, og medlemmerne af MADE omfatter de fem danske universiteter med produktionsprofil, 59 små, mellemstore og store virksomheder, to GTS-institutter, DI samt tre fonde og foreninger.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *