Forsvarsminister Nicolai Wammen har sat kampflyevalueringen på dagsordenen på næste møde i forsvarsforligskredsen den 18. juni. Det oplyste ministeren under en forespørgselsdebat i Folketinget i dag om anskaffelsen af nye kampfly.

Så medmindre der bliver udskrevet valg inden, så vil politikerne den 18. juni tage det første skridt hen mod et typevalg(!) Beslutningen om hvilket kampfly Danmark skal vælge, bliver ikke truffet den 18. juni. Men processen starter og det er værd at hæfte sig ved i en kampflykonkurrence, der fejrer 10 års jubilæum i år.

Ministeren løftede ikke sløret for hvor meget forligspartierne vil blive præsenteret for den 18. juni og hvordan processen så skal køre. Men nu sker der i hvert fald noget.

Forespørgselsdebatten var indkaldt af Enhedslistens forsvarsordfører Nikolaj Villumsen, der ønskede en debat om hvorvidt vi overhovedet skulle have nye kampfly. Det fik de ærede medlemmer af Folketinget en god debat ud af. Især SF’s Holger K. Nielsen var skarp i sine spørgsmål til Villumsen. Holger K. Nielsen gik så langt at kalde det dybt manipulerende, når Enhedslisten påstår, at pengene til kampfly vil gå fra velfærd.

“Det er en dybt manipulatorisk sammenhæng. Der bliver ikke taget en krone fra velfærd,” understregede Holger K. Nielsen.

Se hele debatten på Folketingets hjemmeside.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

8 Comments for this entry

 • cphmoose siger:

  Jeg må have stærkere briller. Ikke bare en tilfældig SF’er, men selveste Holger K. mener at der ikke kan flyttes penge fra forsvaret (i det her tilfælde kampfly) til mere velfærd for de svageste.
  ´
  Nyt trusselsbillede på venstrefløjen? eller regeringsvillighed taget til absurd højder? Eller bare en veludviklet lyst til pension?

  Cphmoose

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  @ cphmoose

  Eller også er det et eksempel på at den nærmeste trussel skal bekæmpes først. Klassisk til venstre for midten. Det er reflektorisk.

 • HJV. Manden siger:

  Valg den 18. juni 2015… Så er bliver mødet, nok udsat om nyt Kampfly på ubestemt tid.

 • Bjarke Strøm siger:

  Ja, eller også kan ting gå stærkt ovre i Rusland, højredrejningen er ikke kun et vestligt fænomen men ses også i østeuropa og Rusland, der kører ret grim retorik rundt på de kanter….

  Jeg mener at jeg er helt Rød, men efter min overbevisning er det et rigtig dårligt tidspunkt at nedlægge Flyvevåbnet, hvis vi ikke kan støtte op bag Sverige, Norge og Finland vil vi gøre Skandinavien til en let mundfuld for en gal mand I Rusland….

  -Muligvis Holger også har set dét….?

 • Lars Hansen siger:

  Holger K. er givetvis den mest offensive taler – da SF er den mest sårbare over for EL og deres ganske manipulatoriske argumenter mod indkøb af nye kampfly – det er tydeligvis SF’s vælgere som EL frister med deres kampagne mod kampfly.

 • R. H. siger:

  Ja nu bliver det jo alt udsat ang. Valget, da jeg ikke tro at Wammen har tid til fly snak denne aften, så de 96 dage, der er til typevalg, skal vi nok først se sidst på året, eller i 2016. Ja når man læser medlem linerne, er der flere og flere, der ser vi beholder F 16 nogen år endnu, har læst meget her på siden, og det er ikke kun politikerne, som ind i medlem der skifter mening om type valg, her på siden, er der og så, nogen den ene gang er til F 18 Super Hornet og i et andet Forum til F 2 Thypoon.

  Som jeg læser dagblade, er typevalget allerede faldet på F 35.

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  Læg mærke til, at hverken i optakten til og i denne valkampens første dag er ordet “forsvar” blevet nævnt af en eneste politiker. Til trods for at alle andre lande rundt Østersøen øger budgetterne.

 • Esben siger:

  Og så dog. Det blev meget kort nævnt i aftenens Deadline på DR som et eksempel på hvor Venstre ikke vil spare, af en journalist vel at mærke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *