R åben overfor GMO

null
EUs sundheds- og forbrugerkommissær mener, der bør åbnes op overfor genmodificerede fødevarer (GMO). Det radikale medlem af Folketingets Fødevareudvalget Martin Lidegaard er parat til at diskutere en åbning overfor forskning i genmodificering men kræver, at sikkerhedsreglerne er på plads. Det skriver Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren.

EUs kommissær for sundhed og forbrugerbeskyttelse David Byrne ser ingen grund til at udskyde beslutningen om at tillade brugen af genmodificerede fødevarer (GMO). Han mener, at der allerede er skabt tilstrækkelige regler til at sikre sikkerheden ved anvendelse af GMO, og at politikerne ikke bør have noget at betænke sig på.

Medlem af Folketingets Fødevareudvalg Martin Lidegaard (R) mener også, at det haster med at finde en løsning, så forbudet mod GMO kan ophæves. ”Det er vigtigt, at vi også i Europa åbner op for forskningen i genmodificering, således at vi får mulighed for at udnytte de mange positive muligheder - fx på miljøområdet og i forhold til u-lande, som ligger i genmodificering”, siger Martin Lidegaard til FødevareTinget.

Han mener dog, at det er nødvendigt, at sikkerhedsreglerne bl.a. omkring sporbarhed er på plads før man kan åbne op overfor GMO, men tilføjer dog:

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00