Fogh-tale: Flere skal i arbejde

Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen holdt sin anden tale på Venstres landsmøde i dag. Den beskriver, hvad regeringen vil i de kommende måneder: Flere skal i arbejde, og borgerne skal tage et personligt medansvar for samfundet. Altinget.dk bringer talen i sin fulde ordlyd.

Vi skal øge beskæftigelsen med mindst 8-9.000 personer pr. år frem mod 2010. Der bliver brug for flere ansatte både i den private og i den offentlige sektor. Men da det er produktionen i den private sektor, som skaffer pengene til at finansiere den offentlige sektor, skal vi skabe mindst 5.000 arbejdspladser i de private virksomheder. Så er der plads til 3-4.000 ekstra arbejdspladser årligt i den offentlige sektor primært på sygehuse og i ældreplejen.

Anders Fogh Rasmussen
V-formand, statsminister
Tale af Venstres formand statsminister Anders Fogh Rasmussen på partiets landsmøde i Odense i dag

For ikke så mange dage siden – den 11. september – var jeg i New York, på årsdagen for det grufulde terrorangreb mod USA. Det var en bevægende oplevelse. Først og fremmest var det en sørgedag. En dag hvor hele verden delte sorgen over de døde og medfølelsen med de efterladte.

Men samtidig var imponerende at se, hvor hurtigt og konsekvent det amerikanske samfund har genfundet sin styrke. Ja, på en måde har terrorangrebet nok gjort det amerikanske samfund endnu stærkere. Fordi den enkelte amerikaner er blevet mere bevidst om de værdier, som USA bygger på.

Jeg føler det på samme måde. Terroristerne repræsenterer den mørke middelalder og det autoritære livssyn. Deres angreb på den frie verdens symboler har kun styrket vor vilje til at forsvare vore frihedsidealer og vor livsform.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00