Den fikse fisker

null
Jon Adelsten
Kent Kirk (1948-)

Af Markus Hedemann
Logik for torsk
Kent Kirk er langt ude i familie med den kommunistiske forfatter Hans Kirk, der skrev "Fiskerne". Kent Kirk er fisker. Altså er Kent Kirk kommunist! Logik der er til at forstå; desværre bryder logikken sammen.

Selfmade in Esbjerg
Kent Kirk var og er aldeles ikke rød, men absolut selfmade konservativ. Allerede som 21-årig ejede han sin egen trawler. Som 27-årig blev han formand for Esbjerg Fiskeriforening. Fra da af er det kun gået ham godt. I hvert tilfælde når det drejer sig om kroner og ører.

Rigtige mænd er fiskere
I 1983 valgte de engelske husmødre Kent Kirk til årets mand. Kirk, der i mellemtiden var blevet medlem af EF-parlamentet, havde overskredet den af Jernlady Thatcher ensidigt fastsatte 12 sømilegrænse i protest. Med sig havde han hele den søsyge verdenspresse, og historien om captain Kirks ('Kørks') retfærdige oprør og efterfølgende opringning af Royal Navy gik rent ind. Ligeledes gik billedet af den stoute vestjyde i bar overkrop, i færd med at spise morgenkippers i hotelsengen, rent ind hos de engelske husmødre. Captain Kirk blev idømt en bøde på 425.000 danske kroner. Sagen blev bragt for EF-domstolen, og Kirk fik oprejsning og pengene tilbage. Triumfen var total.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00