Debat

Leder: Nordisk fødevarepolitik

Koncentrat af lederen "Fødevarepolitikken" i Bornholms Tidende 7-8/9-02 - om handlingsplanen for de nordiske fødevareministre.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
De nordiske lande vil styrke deres samarbejde på fødevare-området, så de kan tale med én stemme i internationale organisationer.

Målet er at sætte solide, nordiske fingeraftryk, når der skal laves internationale regler for fødevaresikkerhed og fødevarekvalitet - i eksempelvis EU og verdens-handelsorganisationen WTO.

De første samarbejdsområder er allerede udpeget. Det bliver bekæmpelse af de såkaldte zoonoser som for eksempel salmonella, modernisering af den offentlige kødkontrol, sporbarhed i fødevarekæden og en risikovurdering af stoffet acrylamid, der er fundet i visse fødevarer.

Det fremgår af en handlingsplan, som er vedtaget af de nordiske fødevareministre i det nye Nordisk Ministerråd for Fiskeri, Jord/Skovbrug og Fødevarer, der for nylig mødtes i Grønland. (...)

I følge handlingsplanen skal der løbende udpeges temaer, som de nordiske lande i fællesskab vil arbejde for at fremme. Embedsmænd skal lave dokumenter, som skal sikre, at der tales med én stemme internationalt.

Norden har med sine traditioner meget at byde på i relation til at skabe bedre forhold på fødevare-området internationelt.

Bornholms Tidende
På lederplads

Norden har med sine traditioner meget at byde på i relation til at skabe bedre forhold på fødevare-området internationelt.

Men det er ikke kun af hensyn til resten af verden, at Norden bør lægge sig i selen i denne sag. Det handler også om at sikre nordiske fødevarers konkurrence-evne.

Kun hvis nogle af de krav og forventninger - samt ikke mindst al den åbenhed - der findes omkring nordiske fødevarer, også kommer til at vinde indpas i andre lande, kan man undgå, at nordiske varer underbydes af mindre lødige produkter fra andre lande.

Tænk blot på de mange billige, fremmede kylllinger, der for tiden sælges i Danmark.

Dokumentation
null

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00