Debat

Leder: På lånt tid, Nyrup

Koncentrat af lederen "På lånt tid" 7/9-02 i Jyllands-Posten om lederkrisen i Socialdemokratiet.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Vingeskudt vakler Poul Nyrup Rasmussen frem mod mødet på lørdag med socialdemokraternes kongres, hvor de delegerede må klappe, alt mens de ærgrer sig over en formand, der spiser dem af med udenomssnak. Det er formandens held, at ingen modkandidat er i sigte til hans post. (...)

Partiets snedigste hoved, Mogens Lykketoft, mener at have fundet en løsning. Flygtninge- og indvandrerpolitik er, påstår han, ikke et selvstændigt politikområde. Det handler altsammen om integration, som skal håndteres gennem uddannelses-, social- og arbejdsmarkedspolitikken.

Andre kloge hoveder håber på fælles europæiske løsninger. Altså skal EU-samarbejdet tage sig af udlændigepolitikken.

Atter andre hævder, at problemerne nok løser sig selv. Udlændinges søgen mod Danmark er nemlig aftagende, hvilket hænger sammen med internationale menneskesmugleres viden om en strammere kurs over for ikke-flygtninge, der banker på vor dør.

Ritt Bjerregaard fik nok, da Poul Nyrup Rasmussen på TV ville forsøge sig som mægler i stedet for at skælde ud på Karen Jespersen. Her havde Ritt Bjerregaards udvalg næsten færdiggjort et kompromis. Derfor skulle den ikke autoriserede Karen Jespersen - uden hensyn til hendes store kendskab til området - tvinges til at holde mund. Advarslen mod følgerne af uhæmmet indvandring måtte virke som en hund i et spil kegler og var dybt skadelig for partiet. (...)

Under alle omstændigheder lever Poul Nyrup Rasmussen på lånt tid som partiformand. En kongres, der bevæger sig som katten om den varme grød med en formand, der ikke gør forsøg på at skære igennem og styrke sin svindende autoritet som leder, vil være en sikker pind til ligkisten.

Jyllands-Posten
På lederplads

Et glansbillede af en kongres, hvor alle erklærer sig enige, og bruger timer på at skælde ud på regeringen og alle dens gerninger vil virke aldeles utroværdig på vælgerne.

Under alle omstændigheder lever Poul Nyrup Rasmussen på lånt tid som partiformand.

En kongres, der bevæger sig som katten om den varme grød med en formand, der ikke gør forsøg på at skære igennem og styrke sin svindende autoritet som leder, vil være en sikker pind til ligkisten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00