Debat

Leder: Gå nu, Nyrup

Koncentrat af lederen "Sidste chance - Poul Nyrup må gå" 7/9-02 i Politiken om S-formanden.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Poul Nyrup Rasmussen vil blive husket som en af de mest resultatskabende statsministre i nyere tid.

Den regering, han stod i spidsen for fra 1993 til 2001, havde europæisk rekord i økonomiske resultater. Poul Nyrup genskabte både Socialdemokratiets økonomiske troværdighed, som Anker Jørgensen havde sat over styr, og partiets politiske troværdighed, som Svend Auken havde svækket fatalt.

Han var en på en gang myreflittig og visionær, stærkt europæisk og internationalt orienteret statsminister. Set i et langt perspektiv har han på nye vilkår genskabt Krag-linjen i det danske Socialdemokrati, og det gør ham ære.

Som formand for Socialdemokratiet har han imidlertid udspillet sin rolle.(...)

En partifomand i opposition har ingen anden magt end den, hans politiske autoritet giver ham. Nyrups autoritet ligger i ruiner.

Det har hidtil været et dogme både i partiet og blandt politiske iagttagere, at kun Poul Nyrup selv bestemmer over sin afgang. Ikke flere kongemord, lød parolen.

Skal det blive ved med at være sandt, gør Poul Nyrup klogt i at gribe den sidste chance, han har for at gå med værdighed. Den kommer her på kongressen. (...)

Danmark har brug for et Socialdemokrati og for en opposition, der fungerer. Det er i alles interesse - også uden for partiets egen kreds. Skal vi nå dertil i overskuelig fremtid, må Poul Nyrup Rasmussen nedlægge sin formandspost. Sker det ikke på kongressen, skal det ske senere. Det bliver ikke kønnere af den grund.

Gå nu, Nyrup.

Dokumentation
null

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00