Forespørgsel om råd & nævn

Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti har bedt om en forespørgselsdebat i folketingssalen om regeringens lukning af råd og nævn, som efter statsministerens opfattelse var for kritiske.
Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti har besluttet at rejse en forespørgsel i folketingssalen om regeringens udrensning af råd og nævn tidligere på året. Det sker på baggrund af, at statsminister Anders Fogh Rasmussen har indrømmet, at regeringen bevidst nedlagde råd og nævn, der var for kritiske over for de borgerlige politikere. Nedlæggelsen skete ellers under dække af besparelser.

Marianne Jelved (Rad.) og Jann Sjursen (KrF) er stærkt bekymrede over regeringens handlemåde, når det gælder brug af eksperter.

"Vi kan ikke acceptere, at regeringen på den måde forsøger at kontrollere den offentlige dagsorden. Den optræder særdeles udemokratisk, når den lukker munden på eksperter og sagkyndige ud fra en politisk dagsorden. Nu må statsministeren forklare sig over for Folketinget", siger de to partiledere i en fælles pressemeddelelse.

De to midterpartier er gået sammen om forespørgslen i et forsøg på at undgå, at sagen udvikler sig til ren mudderkastning og blokpolitik fra de to fløjes side, oplyser de.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00