Salmonella og Listeria i the- og løgpølser

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevareregion Sønderjylland har fundet Salmonella i thepølser og Listeria monocytogenes i et uacceptabelt niveau i thepølser og løgpølser.

Pølserne kan kendes på, at de er produceret af Christian Vollstedt, Sønderjyske Diplompølser ApS, Reg. Nr. 2030, Naffet 22, 6100 Haderslev. Pakkedatoen er den 15. august 2002 eller senere.

Hovedparten af pølserne er solgt gennem Bilka og Føtex.

Regionen har udstedt forbud mod salg af produkterne.

Forbrugere opfordres til ikke at spise disse pølser, og enten kassere produkterne eller levere dem tilbage, hvor de er købt.

Salmonella er en sygdomsfremkaldende bakterie, som ikke må findes i spiseklare produkter.

Listeria er en bakterie, der forekommer naturligt i alle rå fødevarer. Bakterien kan være sygdomsfremkaldende, hvis den findes i større mængder.

Yderligere oplysninger: fødevarechef i region Sønderjylland Olaf Bennetzen (tlf. 24 28 24 43), Eva Rosenørn (tlf. 24 28 24 47) eller dyrlæge Uffe Mikkelsen (tlf. 29 68 14 50).


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00