Producenterne af de artilleripjecer og pansrede mandskabsvogne, som er med i de to danske indkøbskonkurrencer, kan godt indstille sig på at skulle rejse fra Korea, Israel, Frankrig, Spanien, Schweiz, Sverige og Tyskland til København adskillige måneder mere.

Nytkampfly.dk erfarer nemlig, at der er truffet en principbeslutning om, at der ikke bliver sendt aktstykker om forsvarsmaterielindkøb til godkendelse i Folketingets Finansudvalg på denne side af et folketingsvalg.

Det kan komme om tre uger, om tre måneder eller mest sandsynligt endnu længere ude i fremtiden. Det ved kun Statsministeren. Herefter skal der dannes en regering, det nye Folketing skal samles, de skal i arbejdstøjet, folketingsgrupperne skal have valgt forsvarsordfører og først herefter er vi klar til at se på aktstykker om bevilling af milliarder til kanoner og ”biler”.

Så der bliver rig lejlighed til at få sat flere bonuspoint ind på kontoen på flyveturene til Danmark.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

4 Comments for this entry

 • Fussi siger:

  Er du sikre sikre på det? Jeg har checket et par klidere “tæt på hestens mule” og de kender ikke noget til en sådan beslutning

 • Erik. Petersen siger:

  Er ikke overrasket med de store indkøbsposter kontra et totalt indkøbsbudget på ca. 2 milliarder årligt.

  Specielt også¨set i lyset af, at indkøbet skal realiseres indenfor nuværende forsvarsbudget. Alle disse indkøb kan kun realiseres ved effektiviseringer f.eks. kasserne lukninger, sammenlægninger m.m.. Typisk sker dette i de brede forsvarsforlig og det næste skal forhandles på plads i 2016 så mon ikke deadline for indkøbene kommer til at ligge der.

 • Cphmoose siger:

  @Fussi
  Jeg synes kun Andreas rygte giver mening i 2 situationer.

  1) hvis man er enig om ikke at skulle diskutere X milliarder af kroner til en våben i en valgkamp der kommer til at handle om dagpenge reformer og forringelser af sociale ydelser.

  2) at den ene eller anden side har besluttet at sige forliget op efter valget og bruge flere/ færre penge.

  Jeg tror på 1 men ikke på 2.

  Cphmoose

 • Fussi siger:

  @cphmoose
  Enig jeg hælder også ti1 1, for det forlig tør de ikke røre ved

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *