Forsvarsministeriets departementschef Lars Findsen nævnes blandt favoritterne til den ledige post som departementschef i Justitsministeriet. I Forsvarsministeriet håber adskillige angiveligt på, at den 50-årige jurauddannede tidligere PET-chef får jobbet.

Det er Politikens politiske analytiker Sigge Winther Nielsen, der i avisens mandagsudgave, ud fra snak med sine kilder på Slotsholmen, peger på Lars Findsen, som en af favoritterne. Lige netop mandag udløb ansøgningsfristen for jobbet. Lars Findsen er den ene af kun fire jurister blandt de nuværende departementschefer. At kunne sine paragraffer fra første arbejdsdag er ikke nogen dårlig idé hos de skarpe jurister i Justitsen. Og ifølge Sigge Winther Nielsen, så talte Lars Findsen da også med daværende justitsminister Karen Hækkerup om jobbet inden Hækkerup forlod politik for at overtage tidligere forsvarsminister Søren Gades job i Landbrug og Fødevarer.

Lars Findsen blev uddannet jurist i 1990. Efter tre år i Datatilsynet kom han i 1993 til Justitsministeriet inden han i 2002 blev chef for PET. Det var han frem til 2007, hvor han indtog departementschefkontoret i Forsvarsministeriet.

Her sidder adskillige medarbejdere angiveligt og krydser fingre for, at Lars Findsen får jobbet (hvis altså han har søgt det) og flytter over i Justitsministeriet. Stemningen i ministeriet skulle eftersigende være på nulpunktet og al politikudvikling være sat på hold, mens man ligger i krig med især Udenrigsministeriet. Desuden har Lars Findsen gennem flere år ikke just været den mest populære person i ministeriet og i forsvarskredse, men bliver alligevel betegnet som den mest magtfulde person i dansk forsvar.

En magtposition, som kun er blevet stærkere under den socialdemokratisk-ledede regering. Her er ministerkontoret blevet besat af to politikere uden nogen som helst erfaring med forsvarspolitik, hvilket har gjort, at de i høj grad har lænet sig op ad departementschefen. Det var ellers ventet, at Lars Findsen sammen med daværende PET-chef Jakob Scharff ville være de første, der røg på porten efter magtskiftet i september 2011. Findsen havde nemlig kørt særdeles tæt parløb med Søren Gade. Tættere end en depchef normalt gør med sin minister. Ikke mindst i den såkaldte jægerbogssag. Netop den sag er da også ifølge Sigge Winther Nielsen den største hindring for at Findsen kan vende tilbage til Justitsministeriet.

Direktøren for det programkontor, som arbejder med indkøb af nye kampfly, refererer direkte til Lars Findsen.

Når opslaget om den ledige stilling som departementschef i Justitsministeriet har været trykt i søndagsavisernes jobsektioner i de seneste uger, så har det i øvrigt ofte stået lige ved siden af et opslag om den ledige stilling som chef for det, der i dag hedder Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *