Lomborg kritiseres fra alle sider

Med sin idé om at nedtone den globale miljøindsats har den danske miljøembedsmand Bjørn Lomborg bevæget sig ud på en is med tvivlsom bæredygtighed. Hverken højre eller venstre i Folketinget kan følge tanken.
Direktør for Institut for Miljøvurdering, Bjørn Lomborg, får ingen støtte til sin tanke om at neddrosle indsatsen for miljøet fra hverken højre eller venstre i folketingssalen.

Til gengæld beskyldes han fra flere sider for at forurene forhandlingsklimaet og så tvivl om, hvad Danmark egentlig mener om bekæmpelse af fattigdom og miljøforurening.

Miljøpolitisk ordfører for SF, Jørn Jespersen, mener, at regeringen omgående og så tydeligt som muligt må tage afstand fra Bjørn Lomborgs kronik, så de andre lande ikke lades i tvivl om Danmarks holdning. Desuden mener han, at Lomborgs udmeldinger skader Danmarks forhandlingssituation under verdenstopmødet i Johannesburg om bæredygtig udvikling.

Formanden for Folketingets Udenrigsudvalg, Jann Sjursen (KrF), er enig i, at Lomborgs udmelding skader Danmarks forhandlingsposition. Og han er uenig med Lomborg i hans idé om, at økonomisk udvikling skal prioriteres over miljøkampen.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00