Stillede udvalgsspørgsmål

Fødevareudvalget ønsker en grundig gennemgang af konsekvenserne af finanslovsforslag 2003 for Fødevaredirektoratets område (se iøvrigt vor gennemgang af finansloven). Desuden ønsker Udvalget reelle tal fra Ministeren og ikke budgettal i gennemgangen af Fødevaredirektoratets økonomiske situation.
Claus Iversen
Besparelser på finansloven: Ministeren bedes give en fyldig redegørelse for eventuelle besparelseskrav, herunder bortfald af bevillinger, genopretning af ubalancer mv. for 2003 set i forhold til 2001 for Fødevaredirektoratets område - herunder regionerne og de personalemæssige konsekvenser af besparelserne, hvis de gennemføres. (Udvalgsspørgsmål 258)

Besparelser på forskningsområdet: Ministeren bedes redegøre for regeringens forslag til eventuelle besparelser på forskningsområdet. (Udvalgsspørgsmål 259)

Reelle tal frem for budgettal: Ministeren bedes oplyse de reelle tal, ikke budgettal i svaret på spørgsmål 214. Ministeren bedes desuden give en redegørelse for udviklingen i de enkelte regioner, jf. oplysninger i svar på spørgsmål 217, hvoraf det fremgår, at der skal spares 7,15 mio. kr. i regionerne og 6,4 mio. kr. ved et nyt sags- og journalsystem. Ministeren bedes fortsat ved årets udgang give udvalget en redegørelse for Fødevaredirektoratets bevillingssituation. (Udvalgsspørgsmål 260)

Kontrol med kosttilskud: I "Notat om besparelser i Fødevaredirektoratet ifm. FFL 2003", som var vedlagt besvarelsen af spørgsmål 217, nævnes en ændring af kontrollen med kosttilskud. Der ønskes en nærmere redegørelse herom, herunder om ændringen medfører en svækkelse af fødevaresikkerheden. (Udvalgsspørgsmål 261)

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00