Som nytkampfly.dk kunne berette i sidste måned, så bliver Støvring-virksomheden Hydrema franske Nexters primære danske samarbejdspartner, hvis Danmark næste år vælger Nexter’s VBCI som vores fremtidige pansrede mandskabsvogn. Planen er nemlig at opbygge en egentlig produktionslinje i Støvring, hvor de mellem 206 og 450 danske køretøjer vil blive bygget

Under overværelse af den franske ambassadør i Danmark, M. François Zimeray, underskrev de to virksomheder i dag en formel aftale om samarbejdet.

Med partnerskabsaftalen vil Nexter støtte Hydrema i opsætning og drift af en state-of-the-art produktionslinje i Hydremas faciliteter i Støvring. Her vil den endelige montering og konstruktion af de danske VBCI’er vil blive udført, hvis Nexter vælges af Forsvaret til at levere de nye mandskabsvogne.

Nexter og Hydrema har allerede indgået en lignende aftale om vedligeholdelse af Nexters artilleri CAESAR, hvis denne vælges af Forsvaret i det igangværende udbud om indkøb af nyt artilleri.

Ud over dette centrale partnerskab med Hydrema, har Nexter indgået industrielle samarbejdsprojekter med næsten 40 danske virksomheder, der på forhånd er udvalgt som leverandører eller er integreret i Nexters globale forsyningskæde. Firmaer som TenCate, Prodan, AKS, Multicut, Linak, og Weibel er allerede blevet tildelt kontrakter i 2014 til andre ordrer uden for Danmark.

Den samlede værdi af produktion og teknologi, der overføres til Hydrema er forhåndsgodkendt af Erhvervsstyrelsen. Nexter er overbevist om, at hvis VBCI vælges, vil det opfylde mere end 60 procent af sine potentielle modkøbsforpligtelser gennem direkte projektaktiviteter.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *