Mistanke om BSE i det nordjyske område

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevaredirektoratet har i dag fået meddelelse fra Steins laboratorium om, at laboratoriet i en undersøgt prøve fra en ko har påvist positiv reaktion for BSE. Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af slagtedyr.

Koen har opholdt sig i to besætninger siden fødslen. Besætningerne er blevet sat under offentligt tilsyn. Besætningerne er beliggende i Fødevareregion Nordjyllands område.

Undersøgelsesresultatet betyder, at der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Et foreløbigt resultat vil foreligge tidligst tirsdag eftermiddag d. 27. august 2002.

Der er tidligere fundet positive prøver ved de rutinemæssige BSE-undersøgelser, der skal laves af alle kreaturer over 30 måneder, der bliver slagtet. Der er foreløbig fundet fire positive BSE-tilfælde ved disse undersøgelser. I alt er der konstateret BSE hos otte danskfødte køer i Danmark. Udover de fire tilfælde hos normale slagtedyr er der fundet fire tilfælde blandt selvdøde og syge kreaturer. Det seneste tilfælde af BSE blev fundet i maj måned 2002. Desuden er der i Portugal, i en dansk født ko, konstateret BSE i juli måned 2002.

Flere informationer om BSE kan læses på Fødevaredirektoratets hjemmeside, www.fdir.dk

Der informeres om negative BSE-resultater på Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside : www.vetinst.dk, under nyheder (pressemeddelelser).

Flere oplysninger hos Helle Nielsen i Fødevareregion Nordjylland, tlf. 98 78 11 44, eller dyrlæge i Fødevaredirektoratet Henrik Kreiner, tlf. 33 95 62 57


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00