Vandmiljøplan på afveje

Claus Iversen
Dokumentation
Forligspartierne bag vandmiljøplanen var i dag onsdag til møde med miljøminister Hans Christian Schmidt og fødevareminister Mariann Fischer Boel i Fødevareministeriet.

På mødet skulle man blot sikre, som tidligere aftalt, at de grønne miljøorganisationer blev repræsenteret i det udvalgsarbejde, der nedsættes frem mod vandmiljøplan III. Men det viste sig, at regeringen gjorde det meget mere kompliceret.

Regeringen var slet ikke indstillet på at sikre de grønne organisationer en plads i de vigtige udvalg. I stedet lagde man nu op til et snakkeforum med alle mulige interessenter; her kunne de grønne organisationer så få en plads.

Socialdemokratiet, SF og det Radikale Venstre understregede igen, at de grønne organisationer skal inddrages i alle dele af arbejdet.

Tre af forligspartierne, Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre, har i samarbejde udarbejdet et forslag til nedsættelse af en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til nedbringelse af landbrugets kvælstofudledning på bedriftsniveau. Landbrugets kvælstoftab udgør stadig langt den største kilde til belastning af vand- og landmiljøet. Arbejdsgruppen opgave bliver blandt andet at udforme et oplæg til en strategi, der kan nedbringe de forurenende kilder.

Det afleverede de tre partiers repræsentanter til regeringen.

----------
Fra Socialdemokratiet (Pernille Blach Hansen, Svend Auken og Ritt Bjerregaard) og SF (Jørn Jespersen og Kristen Touborg Jensen)


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00