Ikke godt nok

Claus Iversen
Dokumentation
Socialdemokratiet er meget tilfredse med, at det danske havmiljø nu begynder at få det lidt bedre ef-ter mange års indsats for at fjerne bl.a. kvælstof og fosfor, som det fremgår af de seneste offentlig-gjorte måleresultater fra Odense fjord, udtaler det socialdemokratiske medlem af Folketingets mil-jøudvalg, Torben Hansen, Randers.

”Der er dog overhovedet ikke grund til jubel, da tallene blot viser at landbruget først nu er på vej til at leve op til vandmiljøplan I, der blev vedtaget i 1987, altså for 15 år siden. Forarmelsen af den danske natur fortsætter desværre og derfor vil det være katastrofalt at læne sig tilbage på ikke-eksisterende laurbær” fortsætter Torben Hansen

Der er i den kommende tid brug for en yderligere markant nedsættelse af udledningerne af såvel kvælstof som fosfor hvis Danmark skal nå målsætningerne om leveområder for dyr og plan-ter(habitatdirektivet), vores målsætninger om rent og urenset drikkevand samt kunne leve op til na-turens tålegrænser.

”Socialdemokratiet vil en bæredygtig udnyttelse af landskabet der giver plads til en mangfoldig na-tur. Det betyder, at der bl.a. skal etableres bufferzoner omkring særlig sårbar natur, at naturens tåle-grænser ikke må overskrides, at kvælstof og fosforbelastningen yderligere skal reduceres ved Vandmiljøplan III, samt at det enkelte landbrug skal miljøvurderes.

Undersøgelserne fra Odense Fjord viser, at der er fremskridt enkelte steder i den danske natur, men der er lang vej igen, hvilket også iltsvindene i vores indre farvande, fiskenes forsvinden og forar-melsen af vores allesammens fælles natur klart viser” slutter Torben Hansen

For yderligere kommentarer kontakt venligst undertegnede

Med venlig hilsen

Torben Hansen
Tlf: 20 42 29 67


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00