Privatisér fødevarekontrollen


Interview med Kristeligt Folkepartis nye fødevareordfører, der ønsker fødevarekontrollen privatiseret og er skeptisk overfor uhæmmet økologisk produktion.
Rasmus Nielsen

Jeg blev noget forbavset over at erfare, at dele af landbruget overvejer at melde sig under industriens faner. Det må være afgørende, at landbruget følger deres varer til dørs, så producenterne bevarer indflydelse på forædlingsleder

Mogen Nørgaard Pedersen
Ny fødevareordfører (KrF)
Dansk landbrug har fået en støtte i Folketinget med den nye fødevareordfører for Kristeligt Folkeparti, 44-årige Mogens Nørgaard Pedersen, Aabybro. Han ønsker mere privat fødevarekontrol, mener at omlægning til økologi begrænser produktionen og advarer landbruget mod at flirte for meget med fødevareindustrien. Også når det gælder navne og partier hælder han mod traditionelle landbrugsinteresser:

"Når I stiller mig over for et valg, er jeg bestemt mere på linje med Mariann Fischer Boel (V) end med Ritt Bjerregaard (S)", siger Nørgaard i et interview med FødevareTinget.

Mogens Nørgaard Pedersen er vokset op på en gård, hvor forældrene holdt køer, grise og mink samt dyrkede korn, hovedsageligt byg. Gården er senere solgt som led i landbrugets almindelige udvikling. Forældrene var helt tilbage knyttet til Venstre, men skiftede til Kristeligt Folkeparti ved partiets stiftelse i 1970. Sønnen, der fra 10. september erstatter Ole M. Nielsen i Folketinget, meldte sig ind i KrF helt tilbage i 1981.

Hvordan ser du på den stille kamp om fødevaresektorens gunst, der finder sted mellem landbruget og fødevareindustrien?

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00