Ny strid om udlændinge i S

Politisk ordfører Mogens Lykketoft (S) kritiseres af partifælle for sin udmelding om, at Socialdemokratiet kun vil ændre på to områder, hvis partiet kommer i regering. De radikale er bekymrede, mens Karen Jespersen (S) bakker op om forslaget.
Medlem af Socialdemokratiets integrationsudvalg Sophie Hæstorp Andersen undrer sig højlydt over gårsdagens melding fra partiets politiske ordfører, Mogens Lykketoft, der kun vil ændre på to punkter, hvis Socialdemokratiet kommer til magten.

"Jeg er stærkt forundret over Mogens' udmelding. Vi har slet ikke taget den diskussion i partiet, som jeg synes, det kræver, før man kan melde så klart ud. Vi er nødt til først at se nogle konsekvenser af den nye udlændingelov", siger hun.

Hos den tidligere regeringspartner de radikale er tidligere økonomiminister Marianne Jelved stærkt bekymret over de nye udmeldinger fra Socialdemokratiet.

For hende bliver det et centralt krav efter et kommende valg, at reglerne for bl.a. familiesammenføringer rulles tilbage til niveauet før de seneste stramninger.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00