Besvarede udvalgsspørgsmål

I denne uge har fødevareministeren svaret Fødevareudvalget på spørgsmål vedr. Danmarks muligheder for at stille højere krav til fødevarer, end Kommissionens forslag til hygiejnepakken foreskriver. Herudover mener ministeren, at mærkning af kalve er nødvendigt af hensyn til fødevaresikkerheden, og så kan hun endnu ikke fortælle, om antallet af laboratorier i Fødevaredirektoratet falder fra elleve til fem.

Fødevarer:
Fødevaresikkerhed i f.h.t. EU-direktiv.
Fødevareministeren svarer på spørgsmålet om Kommissionens forslag til hygiejnepakke kan hindre import af fødevarer med dårlig sundhedskvalitet end gældende danske, at vi blandt andet har mulighed for at stille højere krav på salmonella-området, hvis vi får etableret et kontrolprogram, der svarer til det svenske og det finske.

Landbrug:
Udbetaling af økologitilskud.
Fødevareministeren svarer på spørgsmålet om udbetaling af økologitilskudet, at det bør tilstræbes at beløbet udbetales så tidligt som muligt, men at hvis en landmand får udbetalt to tilskud i samme år kan indkomsten udjævnes ved at lade overskuddet indestå i virksomheden mod at betale en foreløbig virksomhedsskat.

Mærkning af kalve.
Fødevareministeren svarer på spørgsmålet fra Dansk Naturfredningsforening vedr. mærkning af kalve, at dette er nødvendigt, således at dyrene kan spores på grund af hensynet til fødevare- og veterinærsikkerhed.

Fund af medroxyprogesteron i foder.
Fødevaremininsteren orienterer udvalget om fundet af hormonet medroxyprogesteron i foder, grise og søer i Holland og Belgien, at der i syv prøver er fundet spor af stoffet i foderet i danske besætninger, men i så lille en mængde, at det ikke ville kunne overføres til fødevarer, og at disse besætninger er blevet frigivet. Endvidere er medlemslandene på et møde i den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed den 24. juli blevet enige om fælles spilleregler for analyser, kontrol og tilbageholdelse/destruktion af foder og fødevarer forurenet med MPA.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00