Debat

Leder: Nødvendig vej

Koncentrat af lederen "Nødvendig vej" i Berlingske i dag - om behovet for en kommunalreform.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kommissionens uafhængighed af lokalpolitiske magtspil er en forudsætning for den saglighed i de forslag og anbefalinger, der skal gå forud for de meget besværlige beslutninger.

Berlingske
På lederplads
Det lykkedes både Socialdemokratiets kommunalordfører Ole Stavad og en række kommentatorer at kalde debatten om amter og kommuners fremtid, der tog sit afsæt i en række Venstre-politikeres indlæg i Berlingske Tidende, for sommerens største agurk.

De tog fejl. Regeringen har heldigvis gjort den erkendelse, at reformen fra 1970 ikke er svaret på et moderne samfunds administrative og politiske udfordringer. Derfor skal en kommission komme med forslag til nødvendige forandringer.(...)

Nogle frygter, at kommissionsarbejdet bliver en syltekrukke. Det er unødigt. Dertil har regeringen bundet alt for meget prestige i dette reformprojekt. Men ordentlig forberedelse er forudsætningen for, at en ny kommunalreform kan blive en succes. Og kommissionens uafhængighed af lokalpolitiske magtspil er en forudsætning for den saglighed i de forslag og anbefalinger, der skal gå forud for de meget besværlige beslutninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00