Forsvarsministeriet sidder som bekendt netop nu og grubler over hvor meget modkøb der skal kræves af den kommende leverandør af pansrede mandskabsvogne. Imens venter alle andre på at kunne komme videre i konkurrencen, der ser ud til at blive op til et år forsinket.

Ligesom med kampflyanskaffelsen, så er man i Norge langt længere fremme. I juni 2012 besluttede nordmændene at købe 144 CV90’ere fra BAE Systems Hägglunds, der er en svensk producent af militære køretøjer med britisk ejer. Køretøjet skal leveres i fem forskellige versioner og i februar i år blev det første køretøj leveret. Det var den første af i alt 74 køretøjer i infanteri-versionen. Fornylig leverede BAE Systems så det første køretøj af den version, som de norske ingeniørtropper skal have 16 af.

Derudover skal BAE Systems leverer 21 til rekognosceringstropperne, 15 til kommandotropperne, 16 til blandede opgaver og to til køretræning. Vognene til blandede opgaver vil blandt andet varetage granattransport og logistiske opgaver.

CV90 er med i den danske konkurrence og vurderes til at være blandt favoritterne, blandt andet fordi nordmændene har købt den. Men også fordi den danske hær allerede i dag har CV9035 IKK, som meget forsimplet fortalt er en CV90 med kanontårn ovenpå.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

9 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *