Bekendtgørelse nr. 615 af 22/7-02

null
Claus Iversen
null
Dokumentation

Bekendtgørelse om betaling for kontrol af fødevarer og
levende dyr m.v

 

I medfør af § 56, stk. 1-4, og § 61, stk. 1 og 2, i lov nr. 471 af 1. juli 1998 om fødevarer m.m., § 6, stk. 1, i økologiloven, lov nr. 118 af 3. marts 1999, § 18, stk. 4, i lov om dyrlægegerning m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 825 af 30. august 2000, § 20, § 30 og § 35, stk. 1-4, i lov nr. 351 af 2. juni 1999 om sygdomme og infektioner hos dyr, § 9, stk. 1-3, i lov nr. 401 af 10. juni 1997 om opdræt af visse dyrearter og tekstanmærkning nr. 120 ad § 24 på finansloven samt efter bemyndigelse fra ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri fastsættes:

Kapitel 1

Område

§ 1. Bekendtgørelsen omfatter betaling af afgift til finansiering af kontrol, herunder tilsyn, autorisation, registrering, godkendelse, anmeldelse, attestering og undersøgelse i forbindelse med fødevarer, levende dyr og virksomheder samt udstyr og produkter, herunder non-food produkter og ikke animalske produkter.

Stk. 2. Betaling for kontrol m.v. i henhold til bekendtgørelse om international transport af letfordærvelige levnedsmidler er ikke omfattet af bekendtgørelsen.

Kapitel 2

Afgifter for kontrol vedrørende levende dyr og visse produkter m.v.

§ 2. For attestering, tilsyn eller kontrol m.v. i forbindelse med levende dyr, landbrugsbedrifter med animalsk produktion og animalske non-food produkter, betales der, bortset fra importkontrol jf. kapitel 6, efter de i bilag 1, nr. 1, anførte takster, jf. dog §§ 3-11.

Stk. 2. Omfattet af stk. 1 er endvidere betaling i forbindelse med udførsel af brugte landbrugsmaskiner og -udstyr.

§ 3. For Fødevareregionens attesteringer ved privates medbringelse af hund, kat eller andet selskabsdyr til andre lande betales et gebyr jf. bilag 1, nr. 2.

§ 4. Der betales efter bilag 1, nr. 3, for registrering og efter bilag 1, nr. 4, for ordinært tilsyn for et anlæg, en indhegning eller en bedrift

1) med opdræt af strudsefugle,

2) med opdræt af ræve,

3) med opdræt af fjervildt,

4) med opdræt af hjortedyr eller

5) med dyrehold, der er registreret i henhold til bekendtgørelse om tilladelse til opdræt af visse dyrearter.

§ 5. For veterinærkontrol m.v. i medfør af bekendtgørelse om bekæmpelse af visse smitsomme sygdomme hos ferskvandsfisk betales i overensstemmelse med bilag 1, nr. 5.

§ 6. Der betales efter bilag 1, nr. 1, for autorisation, godkendelse, registrering, attestering, tilsyn eller kontrol i henhold til:

1) bekendtgørelse om bortskaffelse og forarbejdning af animalsk affald og om fremstilling af dyrefoder med animalsk indhold,

2) bekendtgørelse om fremstilling af fiskemel og fiskeolie,

3) bekendtgørelse om forarbejdning og bortskaffelse af specificeret risikomateriale eller

4) bekendtgørelse om anvendelse af madaffald som foder til dyr.

§ 7. For sundhedsdokumenter, dokumenter til omsætning af slagtekalve og kvægpas, der udskrives automatisk fra Det Centrale Husdyrbrugsregister, betales efter de i bilag 1, nr. 6, anførte takster.

Stk. 2. Såfremt Fødevareregionen efter anmodning udfærdiger de i stk. 1 nævnte dokumenter eller erstatningsdokumenter for sådanne manuelt, betales der for det medgåede tidsforbrug efter bilag 1, nr. 1.

Stk. 3. For registrering af kvæg, herunder kontrol med bedriftens registrering og øremærkning, betales årligt et beløb pr. årsdyr (kvæg) i besætningen. Beløbet beregnes på grundlag af antal årsdyr i besætningen i det pågældende år. Der betales efter den i bilag 1, nr. 7, anførte takst.

Stk. 4. Fødevaredirektoratet er ansvarlig for administrationen af de i stk. 1 og 3 anførte bestemmelser.

§ 8. Dækker de i henhold til § 7, stk. 1 og 3, opkrævede afgifter ikke omkostningerne ved registreringsordningen, kan Fødevaredirektoratet indregne det manglende beløb ved fastsættelse af afgiftssatser for følgende finansår.

Stk. 2. Overstiger de opkrævede afgifter omkostningerne ved registreringsordningen, kan Fødevaredirektoratet indregne det overskydende beløb ved fastsættelse af afgiftssatser for følgende finansår.

§ 9. For ordinær kontrol med mælkeproducerende landbrugsbedrifter betales efter bilag 1, nr. 8. Afgiften opkræves en gang årligt i første kvartal.

§ 10. For fødevareregionernes kontrol med samlesteder og eksportisolationsstalde i henhold til bekendtgørelse om omsætning af husdyr via samlesteder og eksportisolationsstalde betales der for det medgåede tidsforbrug efter bilag 1, nr.1.

§ 11. For registrering og kontrol af flytning af grupper af svin betales de faktiske omkostninger ved registreringen og kontrollen. Kontrolafgiften kan opkræves gennem relevante erhvervsorganisationer eller direkte hos vedkommende svineproducenter.

Kapitel 3

Afgifter for kontrol af fødevarevirksomheder m.v.

Kødvirksomheder med fast tilsyn

§ 12. Kødvirksomheder, der i henhold til fødevareloven er autoriseret eller godkendt til slagtning, opskæring, tilvirkning af kødvarer, engrosoplagring af kød og kødvarer m.v., og hvor det er en betingelse for autorisationen eller godkendelsen, at veterinærkontrol er til stede permanent eller mere end en gang ugentlig, skal betale en afgift til dækning af udgifter til veterinærkontrol.

Stk. 2. Virksomheder omfattet af stk. 1, hvor der desuden udøves kontrol af mærkning af oksekød og oksekødsprodukter i henhold til Europaparlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97, skal endvidere betale afgift til dækning af udgifterne ved denne kontrol.

§ 13. Afgiften beregnes på grundlag af konstaterede direkte og fælles kontroludgifter.

Stk. 2. Direkte kontroludgifter på hver enkelt virksomhed omfatter løn m.v. til kontrolpersonalet, herunder den AM-kontrol, der udføres på slagteriet, samt udgifter til laboratoriemæssig undersøgelse af prøver, befordring og administrationsudgifter i forbindelse med kontrollens gennemførelse på den enkelte virksomhed.

Stk. 3. Fælles kontroludgifter for flere virksomheder betales i overensstemmelse med bilag 2, nr. 1-8.

Stk. 4. For kontrolpersonale, der er fastansat ved en fødevareregion, men som ikke er fast tilknyttet kødkontrollen ved nogen virksomhed, beregnes kontroludgiften i overensstemmelse med bilag 2, nr. 9.

Stk. 5. Til dækning af pensionsforpligtelser for kontrolpersonale, der er omfattet af en statslig pensionsordning uden indbetaling af pensionsbidrag til en pensionskasse, betales en afgift beregnet på grundlag af den pensionsgivende løn, der vedrører dette personale.

§ 14. Afgifterne efter § 13 opkræves som månedlige acontobeløb, efterfulgt af korrektion på grundlag af efterfølgende årsopgørelse. Virksomhederne underrettes forud for hvert finansår om acontobeløbets størrelse.

Stk. 2. Afgiftsbeløb under 50 kr. opkræves ikke.

Slagtehuse og vildtbehandlingsvirksomheder

§ 15. For kontrol i slagterier og vildtbehandlingsvirksomheder, som ikke er omfattet af § 12 - 14, betaler disse en afgift beregnet på grundlag af de i bilag 3 anførte satser.

Stk. 2. I følgende situationer forhøjes de i bilag 3 anførte satser med de nedenfor anførte faktorer:

1) Er kontrollen på virksomhedens foranledning udført på hverdage mellem kl. 17 og 22 forhøjes satserne med faktoren 4.

2) Er kontrollen på virksomhedens foranledning udført på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14 eller på søn- og helligdage forhøjes satserne med faktoren 6.

3) Er kontrollen særligt tidskrævende som følge af hyppige afbrydelser af kapacitetsmæssige eller hygiejniske årsager forhøjes satserne med faktoren 4.

4) Er kontrollen særligt ressourcekrævende fordi kontrollen tilkaldes mere end én gang til AM-kontrol og én gang til PM-kontrol på samme dag som følge af kapacitetsmæssige eller planlægningsmæssige årsager forhøjes satserne med faktoren 3.

Stk. 3. De i stk. 2, nr. 1, 2 og 4 nævnte forhøjelser finder ikke anvendelse i forbindelse med tilkald af veterinærkontrollen til en nødslagtning jf. stk. 4. Fødevareregionen kan fravige den i stk. 2, nr. 4, nævnte forhøjelse for virksomheder, der af byplanmæssige eller lignende årsager er forhindret i at tilpasse den bygningsmæssige kapacitet.

Stk. 4. Anmodning om kontrol skal være fremsat senest kl. 14 hverdagen før kontrollen ønskes udført. Denne varslingsfrist gælder dog ikke når en dyrlæge har attesteret, at slagtning af dyreværnsmæssige årsager bør finde sted uden unødig forsinkelse (nødslagtning).

Stk. 5. Afgiften opkræves månedsvis med betalingsfrist 14 dage efter regningens fremsendelse. Afgiftsbeløb, der for det enkelte periode udgør mindre end 50 kr. opkræves ikke men overføres til efterfølgende periode.

Afgifter vedr. omsætning og tilvirkning m.v. af fisk og fiskevarer

§ 16. For overvågning af produktionsområder for toskallede bløddyr og de i områderne producerede bløddyr, betaler fiskere, der har indhentet tilladelse til fiskeri efter toskallede bløddyr, en afgift, som anført i bilag 4, nr. 1.

Stk. 2. De i stk. 1 nævnte afgifter opkræves kvartalsvis.

§ 17. For kontrol med fisk og fiskevarer, bortset fra toskallede bløddyr, pighude, sækdyr og havsnegle, der ilandbringes fra fartøjer, herunder fabriksfartøjer, hjemmehørende i Den Europæiske Union, Grønland, Island, Norge eller Færøerne, til forbrug, forarbejdning eller videre forsendelse, betales en afgift pr. ton eller parti, som anført i bilag 4, nr. 2.

Stk. 2. Ved et parti, som anført i stk. 1, forstås en mængde fisk eller fiskevarer, der er ensartet med hensyn til forarbejdning, som transporteres samlet, som præsenteres samlet for kontrollen, og som har samme modtager.

Stk. 3. Hvor de faktiske udgifter ved kontrollen ikke vil kunne dækkes af de i stk. 1 anførte afgifter, beregnes afgiften i stedet som anført i bilag 4, nr. 4.

§ 18. Den i § 17 nævnte afgift opkræves i forbindelse med landing. Dog kan afgiften opkræves ved første markedsføring, hvis opkrævning ved landingen er uhensigtsmæssig. Afgiftens betaling påhviler første køber eller dennes repræsentant.

Stk. 2. Afgiftsbeløb under 100 kr. opkræves ikke.

§ 19. Autoriserede virksomheder, herunder danske fabriksfartøjer, betaler en tonnageafgift som anført i bilag 4, nr. 3. Afgiften opkræves kvartalsvis.

Stk. 2. For kontrol af tilvirkning eller forarbejdning af fiskevarer, hvor den i stk. 1 nævnte afgift ikke vil kunne dække de faktiske omkostninger ved kontrollen, beregnes afgiften i stedet som anført i bilag 4, nr. 5.

Stk. 3. For autoriserede og godkendte virksomheder, der kun nedkøler, fryser, emballerer eller oplagrer fisk og fiskevarer, for fabriksfartøjer, der kun fryser og frostlagrer fisk og fiskevarer, for tankkølefartøjer, for dagbåde med kogning af rejer og bløddyr og for virksomheder, der er autoriseret til behandling eller omsætning af levende toskallede bløddyr, skal der uanset stk. 1 betales afgift som anført i bilag 4, nr. 5.

Stk. 4. For de af stk. 2 og 3 omfattede virksomheder finder § 23, stk. 1-4, tilsvarende anvendelse.

Stk. 5. Virksomheder, der udover tilvirkning m.v. af fiskevarer er autoriseret, godkendt eller registreret til tilvirkning eller forhandling af andre fødevarer, betaler for kontrollen heraf efter bestemmelserne i §§ 12-14 (Kødvirksomheder med fast tilsyn), § 15 (Slagtehuse og vildtbehandlingsvirksomheder) og §§ 22-23 (Øvrige virksomheder).

Stk. 6. Afgiftsbeløb, der for det enkelte kvartal udgør mindre end 50 kr. opkræves ikke men overføres til efterfølgende kvartal. Afgiftsbeløb, der for et kalenderår udgør mindre end 50 kr. opkræves ikke.

§ 20. Hvis opkrævningen af afgifter i henhold til § 17, stk. 1, og § 19, stk. 1, medfører et provenu, der overstiger de faktiske omkostninger ved kontrollen, reduceres afgiften for virksomheder, der kun nedkøler, fryser, emballerer eller oplagrer fisk og fiskevarer med et tilsvarende beløb.

§ 21. De af § 17 omfattede virksomheder, samt fiskeauktioner, fiskesorteringer, samlecentraler, fiskesalgsforeninger og lignende afgiver oplysning om mængden af ilandbragte fisk, herunder oplysning om førstegangskøber, efter Fødevaredirektoratets nærmere anvisning.

Stk. 2. De af § 19, stk. 1 og 2, omfattede virksomheder indsender til fødevareregionen en måned efter et kvartals udløb et af regionen udsendt indberetningsskema med oplysninger om mængden af fisk og fiskevarer leveret til virksomheden.

Øvrige virksomheder

§ 22. For kontrol af virksomheder, bortset fra dem, der er omfattet af bestemmelserne i §§ 12-14 (Kødvirksomheder med fast tilsyn), § 15 (Slagtehuse og vildtbehandlingsvirksomheder) og §§ 16-21 (Afgifter vedr. omsætning og tilvirkning m.v. af fisk og fiskevarer), jf. dog § 19, stk. 5, betales de i bilag 1, nr. 1, og kapitel 9, jf. bilag 10, anførte afgifter.

Stk. 2. For kontrol udøvet i henhold Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97 betales dog de i bilag 1, nr. 9, anførte afgifter.

Stk. 3. For ordinær kontrol af detailsalg, herunder behandling af fødevarer m.v., og for ordinær kontrol udøvet i henhold til økologilovgivningen betales kun afgift, når kontrollen samtidig er omfattet af den frivillige mærkningsordning i henhold til artikel 16 eller artikel 17 i Europaparlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og mærkning af oksekød og oksekødprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97.

§ 23. Kontrolmyndigheden fremsender senest den 31. december til den enkelte virksomhed en kontrolaktivitetsplan for det efterfølgende år. Samtidig med en virksomheds autorisation, godkendelse eller registrering, hvorved kontrolomfanget ændres, fremsendes en kontrolaktivitetsplan for det resterende kalenderår.

Stk. 2. Senest den 1. april fremsendes opkrævning af den på grundlag af aktivitetsplanen for virksomheden beregnede kontroludgift med angivelse af betalingstermin. Ved en virksomheds autorisation, godkendelse eller registrering, som anført i stk. 1, fremsendes opkrævning eller refusion hurtigst muligt. Hvor den i henhold til 1. punktum beregnede kontrolafgift er mere end 4.000 kr., opkræves kontrolafgiften som kvartalsvise acontobeløb.

Stk. 3. Kontrolaktivitetsplanen nævnt i stk. 1 kan ændres i tilfælde, hvor kontrolbehovet er konstateret at overstige det i kontrolplanen skønnede behov, eller hvor kontrolbehovet er konstateret at være mindre end planlagt.

Stk. 4. De efter stk. 2 opkrævede acontobeløb korrigeres på grundlag af efterfølgende årsopgørelse ved tilbagebetaling eller ekstraopkrævning af forskelsbeløbet, idet dog beløb under 200 kr. modregnes i kontrolafgiften for det efterfølgende år.

Stk. 5. Bestemmelserne i stk. 1-4 finder kun anvendelse på detailvirksomheder for kontrol vedrørende den frivillige mærkningsordning i henhold til artikel 16 eller artikel 17 i Europaparlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og mærkning af oksekød og oksekødprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97.

Kapitel 4

Afgifter for tilsyn med laboratorier

§ 24. For tilsyn med laboratorier, der er godkendt til at foretage undersøgelser i forbindelse med fødevarevirksomheders egenkontrol betales en afgift som anført i bilag 1, nr. 1.

Stk. 2. For tilsyn med laboratorier, der er godkendt til at foretage patologisk anatomiske, mikrobiologiske, parasitologiske, immunologiske eller serologiske undersøgelser med henblik på konstatering af husdyrsygdomme, zoonoser eller zoonotiske smitstoffer hos dyr, i produkter af dyr eller i fødevarer betales en afgift som anført i bilag 1, nr. 1.

Kapitel 5

Afgifter for kontrol af visse stoffer og restkoncentrationer i levende dyr og visse animalske produkter

§ 25. Til dækning af udgifterne ved kontrol for visse stoffer og restkoncentrationer i slagtedyr og kød samt fisk, mælk og æg, som foretages i henhold til bekendtgørelse om visse forureninger i fødevarer, bekendtgørelse om maksimalgrænseværdier for indhold af pesticidrester i fødevarer og foderstoffer og bekendtgørelse om behandling af dyr med lægemidler og visse hormoner m.v. og om restkoncentrationer heraf i animalske fødevarer betales de i bilag 5 nævnte afgifter.

Stk. 2. Betaling af de i stk. 1 nævnte afgifter påhviler følgende virksomheder:

1) Virksomheder, hvor slagtning af husdyr eller opdrættet vildt finder sted, eller hvor slagtemæssig behandling af nedlagt vildt finder sted.

2) Akvakulturbrug, hvor fisk opdrættes med henblik på at anvendes som fødevarer.

3) Virksomheder, der modtager mælk af husdyr direkte fra mælkeproducenter med henblik på anvendelse som fødevare.

4) Ægpakkerier samt hønsehold, hvorfra æg sælges direkte til konsum.

§ 26. De i § 25 nævnte virksomheder indsender til fødevareregionen en måned efter et kvartals udløb, et af regionen udsendt indberetningsskema med oplysninger om produktionsomfanget i det forudgående kvartal. For de fiskeopdrættende akvakulturbrug indberettes dog kun 1 gang årligt. På grundlag af indberetningen fremsendes en opkrævning af skyldigt afgiftsbeløb. Indbetalingen skal ske senest 30 dage efter opkrævningens fremsendelse.

Stk. 2. Afgiftsbeløb, der for det enkelte kvartal udgør mindre end 50 kr. opkræves ikke men overføres til efterfølgende kvartal. Afgiftsbeløb, der for et kalenderår udgør mindre end 50 kr. opkræves ikke.

Stk. 3. Fødevaredirektoratet kan for at lette administrationen i de berørte virksomheder lade de i stk. 1 nævnte indberetningsskemaer indgå som en del af andre indberetninger.

§ 27. Dækker de opkrævede afgifter ikke omkostningerne ved kontrollen, kan Fødevaredirektoratet indregne det manglende beløb ved fastsættelse af afgiftssatser for følgende finansår.

Stk. 2. Overstiger de opkrævede afgifter omkostningerne ved kontrollen, kan Fødevaredirektoratet indregne det overskydende beløb ved fastsættelse af afgiftssatser for følgende finansår.

Kapitel 6

Afgifter for importkontrol

§ 28. Til dækning af udgifterne ved kontrol med indførsel af levende dyr og animalske produkter m.v. fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union (tredjelande) samt tilførsel til og fraførsel fra frilagre, lagre i frizoner og skibsprovianteringsoplag af produkter fra tredjelande betales en afgift.

Stk. 2. Der skal ikke betales afgift ved import fra Norge eller ved import af fisk og fiskevarer fra Island og Færøerne.

§ 29. For dokument- og identitetskontrol ved import af et parti kød fra husdyr af arterne kvæg, svin, får, geder og hovdyr betales, jf. dog stk. 5 og §§ 32-33, efter bilag 1, nr. 1.

Stk. 2. Udover for den i stk. 1 omhandlede dokument- og identitetskontrol skal der ske betaling for stikprøvemæssig fysisk kontrol, herunder stikprøvemæssig laboratorieundersøgelse, for hvert parti. Betalingen, der skal erlægges for hvert parti af de i stk. 1 anførte produkter, sker efter den i bilag 6, nr. 1, anførte takst, jf. dog stk. 5.

Stk. 3. For kontrol ved import af et parti kød fra husdyr af arterne høns, kyllinger, kalkuner, perlehøns, ænder, gæs og kaniner samt kød fra vildtlevende eller opdrættet vildt betales efter bilag 1, nr. 1.

Stk. 4. For kontrol ved import af et parti kødvarer fremstillet af eller med kød, jf. stk. 1 og stk. 3 betales efter bilag 1, nr. 1.

Stk. 5. Der betales dog uanset stk. 1-4 mindst det i bilag 6, nr. 2, anførte beløb.

Stk. 6. Hvor kontrollen i henhold til lovgivningen alene består i dokument- eller identitetskontrol, betales uanset stk. 5 for kontrol af kød eller kødvarer omfattet af stk. 1-4 alene efter bilag 1, nr. 1.

§ 30. For kontrol med tilførsel til og fraførsel fra frilagre, lagre i frizoner eller skibsprovianteringsoplag af animalske produkter m.v., der ikke opfylder reglerne for fri omsætning i EU, betales efter bilag 1, nr. 1.

§ 31. For kontrol af levende dyr og de i bilag 7 anførte produkter, samt for kontrol af animalske produkter m.v., der ikke er omfattet af § 29 eller bilag 7, betales, jf. dog stk. 2 og §§ 32-33, efter bilag 1, nr. 1.

Stk. 2. Der betales dog uanset stk. 1 for kontrol af levende dyr mindst det i bilag 6, nr. 2 anførte beløb.

Stk. 3. For stikprøvemæssig laboratorieundersøgelse af produkter, der er omfattet af bilag 7, kategori III, nr. 14, for indhold af salmonella betales der ud over den i stk. 1 anførte betaling efter bilag 6, nr. 3.

§ 32. For kontrol af levende dyr og animalske produkter m.v. bortset fra fisk og fiskevarer med oprindelse i New Zealand betales uanset §§ 29 og 31 de i bilag 6, nr. 4 anførte takster.

§ 33. For kontrol af levende dyr og for dokument- og identitetskontrol af animalske produkter m.v. bortset fra fisk og fiskevarer med oprindelse i Canada betales uanset §§ 29 og 31 de i bilag 1, nr. 1, anførte takster.

Stk. 2. Udover for den i stk. 1 omhandlede dokument- og identitetskontrol skal der for animalske fødevarer bortset fra fisk og fiskevarer og for de i bilag 7 anførte produkter ske betaling for stikprøvemæssig fysisk kontrol, herunder stikprøvemæssig laboratorieundersøgelse, for hvert parti. Betalingen sker efter de i bilag 6, nr. 5, anførte takster.

Stk. 3. For stikprøvemæssig laboratorieundersøgelse af produkter, der er omfattet af bilag 7, kategori III, nr. 14, for indhold af salmonella betales der ud over den i stk. 1 og stk. 2 anførte betaling efter bilag 6, nr. 3.

Stk. 4. Der betales dog uanset stk. 1 og 2 for kontrol af levende dyr og for kontrol af kød og kødvarer mindst det i bilag 6, nr. 2, anførte beløb.

§ 34. For kontrol med ferske fisk og fiskevarer, der ilandbringes direkte fra søen fra fartøjer hjemmehørende i lande uden for Den Europæiske Union (EU) bortset fra Grønland, Island, Norge og Færøerne, til forbrug, forarbejdning eller videre forsendelse inden for EU betales som anført i bilag 6, nr. 6.

Stk. 2. For kontrol med andre fisk og fiskevarer end de i stk. 1 nævnte, der indføres fra lande uden for EU bortset fra Island, Norge og Færøerne, betales en afgift pr. ton eller parti som anført i bilag 6, nr. 7, jf. dog stk. 4.

Stk. 3. For kontrol med fisk og fiskevarer, som hidrører fra lande uden for EU bortset fra Island, Norge og Færøerne, og som indføres fra lande inden for EU eller fra Island, Norge eller Færøerne betales i tilfælde af forskudt veterinærkontrol en afgift pr. ton eller parti som anført i bilag 6, nr. 7, jf. dog stk. 4.

Stk. 4. Udføres den i stk. 2 eller stk. 3 nævnte kontrol uden for normal arbejdstid betales dog mindst de i bilag 6, nr. 8 anførte beløb.

Stk. 5. Ved et parti, som anført i stk. 2 og stk. 3 samt i bilag 6, nr. 6, forstås en mængde fisk eller fiskevarer, der er ensartet med hensyn til forarbejdning, som transporteres samlet, som præsenteres samlet for kontrollen, og som har samme modtager.

§ 35. Den i § 34, stk. 1 nævnte afgift opkræves i forbindelse med landing. Dog kan afgiften opkræves ved første markedsføring. Afgiften betales af første køber eller dennes repræsentant.

Stk. 2. Afgiften for kontrol ved import jf. § 34, stk. 2-3, betales af importøren eller dennes toldklarerer.

Stk. 3. Afgiftsbeløb under 100 kr. opkræves ikke.

§ 36. For importkontrol, der ikke kan gennemføres på grund af rekvirentens forhold, betales der efter bilag 6, nr. 9.

§ 37. For påbudte laboratorieundersøgelser betales i henhold til bestemmelserne i kapitel 9, jf. bilag 10.

Stk. 2. For påbudte laboratorieundersøgelser af produkter, der er anført i bilag 7, kategori III, nr. 14, for indhold af salmonella betales dog efter bilag 6, nr. 10.

§ 38. Omkostningerne ved håndtering og eventuel oplagring af produkter samt opstaldning og opbevaring af levende dyr i forbindelse med kontrol er Fødevaredirektoratet uvedkommende.

Kapitel 7

Anmeldelse og godkendelse m.v. efter fødevareloven

§ 39. Virksomheder, der til Fødevaredirektoratet anmelder eller lader registrere tilsætning af næringsstoffer til fødevarer i henhold til fødevarelovens §§ 15 og 16, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 1.

Stk. 2. Virksomheder, der anmoder Fødevaredirektoratet om godkendelse af aromastoffer eller anmelder røgaromastoffer efter fødevarelovens §§ 15 og 16, eller anmoder om forlængelse af tilladelse til anvendelse af aroma eller røgaromastoffer, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 2.

Stk. 3. Virksomheder, der anmoder Fødevaredirektoratet om godkendelse af et tilsætningsstof, herunder et næringsstof, efter fødevarelovens §§ 15 og 16, eller som anmoder om forlængelse af en tilladelse til anvendelse af et tilsætningsstof, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 3.

Stk. 4. Virksomheder, der anmoder Fødevaredirektoratet om godkendelse af gærforbindelser og aminochelerede forbindelser til anvendelse i kosttilskud, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 4.

Stk. 5. Virksomheder, der anmoder Fødevaredirektoratet om godkendelse af kontrol- og overvågningsudstyr m.v. efter fødevarelovens § 51, stk. 2, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 5.

Stk. 6. Virksomheder, der anmelder bakteriekulturer, skimmel- og gærsvampe til Fødevaredirektoratet efter fødevarelovens § 16, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 6.

Stk. 7. Virksomheder, der anmelder enzymer til Fødevaredirektoratet efter fødevarelovens § 16, eller som anmelder ændret anvendelse af et enzym, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 7.

Stk. 8. Virksomheder, der i henhold til forordning 258/97 om nye levnedsmidler og nye levnedsmiddelingredienser ansøger om godkendelse af nye levnedsmidler og levnedsmiddelingredienser, betaler et gebyr til Fødevaredirektoratet som anført i bilag 8, nr. 8.

Stk. 9. Virksomheder, der anmoder om vurdering af analysemetoder efter NordVal-systemet, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 9.

Stk. 10. Virksomheder, der anmoder fødevaredirektoratet om godkendelse af et desinfektionsmiddel, rengøringsmiddel, pattedypningsmiddel, pattespraymiddel eller middel som bruges til yverhygiejne, betaler et gebyr som anført i bilag 8, nr. 10.

Kapitel 8

Attester

§ 40. For udstedelse af attester (sundhedscertifikater) og zoosanitære erklæringer til brug ved eksport til tredjelande af fødevarer, herunder tilsætningsstoffer, betales et gebyr som anført i bilag 9.

Stk. 2. Attester til brug ved eksport til Norge og eksport af fisk og fiskevarer til Island og Færøerne er ikke omfattet af afgiften i stk. 1.

Stk. 3. Hvor udstedelse af attest forudsætter særlige undersøgelser m.v. betales for den medgående tid efter bilag 1, nr. 1.

Kapitel 9

Takster for laboratorieundersøgelser m.v.

§ 41. For laboratorieundersøgelser udført af Fødevaredirektoratets eller fødevareregionernes laboratorier i forbindelse med myndighedskontrol af fødevarer og slagtedyr m.v. betales som anført i bilag 10.

§ 42. For kontrol med proteinindhold i skinker til eksport betaler de tilmeldte virksomheder efter bilag 10.

§ 43. For kvalitetskontrol med leverancer af konserves under Verdensfødevareprogrammet (World Food Programme) betales de udførte analyser efter bilag 10.

Kapitel 10

Afgifter for ekstra kontrol, rykkergebyr og morarente m.v.

§ 44. Når der i en virksomhed eller en bedrift med primærproduktion omfattet af fødevareloven eller lov om opdræt af visse dyrearter udføres ekstra kontrol som opfølgning af et påbud eller et forbud, eller som opfølgning på laboratorieresultater, der har vist overskridelser af gældende kvalitetsmæssige eller hygiejniske grænseværdier, betaler virksomheden eller primærbedriften de med kontrollen forbundne ekstra omkostninger efter bilag 1, nr. 10, og bilag 10.

Stk. 2. For ekstra kontrol udført på et område, hvor den ordinære kontrol finansieres af tonnageafgift i henhold til § 17, stk. 1, eller § 19, stk. 1, finder stk. 1 kun anvendelse, såfremt den udførte ekstra kontrol ikke kan dækkes af den opkrævede tonnageafgift.

Stk. 3. Når der i en detailvirksomhed foretages et rekvireret tilsyn, betaler virksomheden de hermed forbundne ekstra omkostninger efter bilag 1, nr. 10, og bilag 10.

§ 45. Betalingsforpligtelser, der er fastsat ved forordning, eller som følger af regler fastsat eller opretholdt i henhold til fødevareloven, lov om sygdomme og infektioner hos dyr, lov om dyrlægegerning m.v., lov om opdræt af visse dyrearter eller økologiloven, og som ikke opfyldes rettidigt over for den afgiftskrævende myndighed, tillægges, medmindre andet er fastsat ved forordning, en årlig rente svarende til renten i henhold til rentelovens § 5.

Stk. 2. For erindringsskrivelser betales et gebyr på 50 kr., som reguleres i henhold til § 3 i lov om en satsreguleringsprocent.

§ 46. Der er udpantningsret for de i §§ 2-7, §§ 9-17, § 19, § 22, §§ 24-25 og §§ 28-45, jf. bilagene 1-10, omhandlede beløb.

Kapitel 11

Dispensation

§ 47. Fødevaredirektoratet kan under overholdelse af EF-reglerne for finansiering af veterinærundersøgelser m.v. i særlige tilfælde nedsætte, herunder helt fritage for, betaling af kontrolafgifter.

Kapitel 12

Ikrafttrædelsesbestemmelser m.m.

§ 48. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. august 2002.

Stk. 2. Bestemmelserne i § 25, jf. bilag 5, har dog virkning fra 1. januar 2002 og bestemmelserne i § 15, jf. bilag 3, har dog virkning fra 1. juli 2002.

Stk. 3. Følgende regler ophæves:

1) Bekendtgørelse nr. 97 af 13. februar 2001 om betaling for kontrol af fødevarer og levende dyr m.v.

2) § 15, stk. 2, 1. og 2. pkt., i bekendtgørelse nr. 771 af 29. august 2001 om omsætning af husdyr via samlesteder og eksportisolationsstalde.

Stk. 4. Virksomheder som før 1. januar 2000 har været fritaget for betaling for autorisation, godkendelse, registrering, ordinær kontrol m.v. i henhold til aktstykke nr. 400 af 26. juni 1996, aktstykke nr. 130 af 18. december 1996 og aktstykke nr. 279 af 25. juni 1997, er fortsat fritaget. Det samme er tilfældet for tilsvarende virksomheder som autoriseres, godkendes, registreres, kontrolleres m.v. efter lov nr. 471 af 1. juli 1998 om fødevarer m.v., økologilov nr. 118 af 3. marts 1999, lov nr. 351 af 2. juni 1999 om sygdomme og infektioner hos dyr eller lov nr. 401 af 10. juni 1997 om opdræt af visse dyrearter.

Stk. 5. Afgifter og gebyrer m.v. for tidsrummet før 1. juli 2002, som ikke er omfattet af stk. 2, opkræves efter de hidtidige regler.

Fødevaredirektoratet, den 22. juli 2002

P.D.V.
e.b.
Jesper Hermansen

/Flemming Simonsen


Bilag 1

Generelle tidssatser og afgifter for kontrol vedrørende levende dyr og visse produkter

1. For autorisation, godkendelse, registrering, attestering, tilsyn eller kontrol i henhold til § 6, attestation, tilsyn og kontrol m.v. i henhold til § 2, stk. 1, og § 7, stk. 2, tilsyn i henhold til § 24 og kontrol i henhold til § 10, § 22, stk. 1, § 29, stk. 1, stk. 3, stk. 4 og stk. 6, § 30, § 31, stk. 1, § 33, stk. 1, og § 40, stk. 3, betales:

a) Et grundgebyr på 135 kr. hvortil kommer 230 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 6 og 17.

b) Et grundgebyr på 135 kr. hvortil kommer 295 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 17 og 22.

c) Et grundgebyr på 135 kr. hvortil kommer 360 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14, på søn- og helligdage, 1. maj, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

d) For kontrol m.v., jf. § 2, der på grund af rekvirentens forhold ikke kan gennemføres, betales for 4 kvarterer inkl. grundgebyr.

De under litra a-c nævnte kvartersatser anvendes for det tidsrum, i hvilket myndigheden er til stede i den kontrollerede virksomhed eller besætning m.v. For attestering o.l., der udføres på fødevareregionens hjemsted uden at ske i tilknytning til et tilsyn hos rekvirenten, betales ikke grundgebyr.

2. I de i § 3 nævnte tilfælde betales 120 kr. for hver sagsbehandling.

3. I de i § 4 nævnte tilfælde betales 390 kr. for registrering.

4. I de i § 4, nr. 2-4, nævnte tilfælde betales 645 kr. pr år for ordinært tilsyn, og i de i § 4, nr. 1 og 5, nævnte tilfælde betales 1.285 kr. pr. år for ordinært tilsyn.

5. I de i § 5 nævnte tilfælde betales en halvårlig afgift på 705 kr. Akvakulturbrug, der opdrætter levende fisk, bortset fra ål, skal desuden betale en halvårlig afgift på 2.355 kr.

6. I de i § 7, stk. 1, nævnte tilfælde betales 21,15 kr. pr. stk. For dokumenter, der bestilles via voice response på tlf. 70 13 31 31, betales dog 16,15 kr. pr. stk.

7. I de i § 7, stk. 3, nævnte tilfælde betales en årlig afgift på 19,70 kr. pr. årsdyr (kvæg) i besætningen. Beløb under 19,70 kr. pr. år for besætningen opkræves ikke.

8. For ordinær kontrol med mælkeproducerende landbrugsbedrifter, jf. § 9, betales en årlig afgift på 1.220 kr.

9. For tilsynsarbejde i forbindelse med den frivillige mærkningsordning i henhold til Forordning (EF) nr. 1760/2000 betales jf. § 22, stk. 2, efter nr. 1. For sagsbehandlingsarbejde i forbindelse med den frivillige mærkningsordning i henhold til Forordning (EF) nr. 1760/2000 ud over 20 minutters varighed pr. sag betales 145 kr. pr. kvarter. I virksomheder, der ikke er omfattet af afgiftsfritagelse for ordinær fødevarekontrol i henhold til § 48, stk. 3, betales på tilsvarende måde for kontrol m.v. i forbindelse med den obligatoriske mærkningsordning i henhold til Forordning (EF) nr. 1760/2000.

10. I de i § 44, stk. 1 og 3, nævnte tilfælde betales 1055 kr. for 1. påbegyndte time. For yderligere anvendt tid betales 230 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 6 og 17, 295 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 17 og 22, og 360 kr. pr. påbegyndt kvarter på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14 samt på søn- og helligdage.


Bilag 2

Fællesudgifter for slagterier m.v. med fast tilsyn i henhold til § 13, stk. 3 samt beregning af udgift til personale som ikke er fast tilknyttet nogen virksomhed i henhold til § 13, stk. 4

Følgende fællesudgifter jf. § 13, stk. 3, fordeles mellem virksomhederne:

1. Direkte udgifter forbundet med kontrolpersonalets deltagelse i efter- og videreuddannelse.

2. Direkte udgifter forbundet med samarbejdsudvalgsrepræsentanters, tillidsrepræsentanters og sikkerhedsrepræsentanters deltagelse i kurser og møder, der er nødvendige for deres varetagelse af pågældende funktioner.

3. Udgifter til erstatningspersonale ved kontrolpersonalets deltagelse i efter- og videreuddannelse samt kurser og møder som nævnt i nr. 1 og 2 og til erstatningspersonale for kontrolpersonale, der er bevilget frihed med løn til andet fagligt arbejde.

4. Merudgifter til erstatningspersonale for kontrolpersonale udlånt til andre virksomheder.

5. Merudgifter betinget af forskellen mellem barselsdagpenge og faktiske lønudgifter samt udgifter til erstatningspersonale for kontrolpersonale på barselsorlov.

6. Administrationsbidrag til Arbejdsskadestyrelsen samt ydede erstatninger i forbindelse med arbejdsulykker.

7. Andre udgifter som: Flyttegodtgørelse, AER-bidrag, AES-bidrag, Flexjobpulje-bidrag og ikke henførbare ATP-bidrag for erstatningspersonale.

8. Udgifter til regional administration af kontrollen.

Beregning af kontroludgift for personale, der er fastansat ved en fødevareregion, men som ikke er fast tilknyttet kødkontrollen ved nogen virksomhed jf. § 13, stk. 4:

9. Kontroludgiften beregnes som 372,48 kr. pr. time for dyrlæger og som 253,56 kr. pr. time for tilsynsteknikere.


Bilag 3

Kontrolafgifter for hjemmemarkedsautoriserede slagterier, opskæringsvirksomheder og vildtbehandlingsvirksomheder (Afgifter i henhold til § 15)

For udgifter til undersøgelse og kontrol i forbindelse med slagtning og slagtemæssig behandling opkræves følgende faste beløb:

1. For oksekød::

a) For voksent kvæg: 33,51 kr. (4,5 euro) pr. dyr.

b) For ungkvæg: 18,62 kr. (2,5 euro) pr. dyr.

2. For kød af hovdyr samt kød af strudsefugle: 32,76 kr. (4,4 euro) pr. dyr.

3. For kød af svin, herunder vildsvin: Slagtekroppe af en vægt på

a) under 25 kg: 3,72 kr. (0,5 euro) pr. dyr.

b) 25 kg og derover: 9,68 kr. (1,3 euro) pr. dyr.

c) Beløbene forhøjes med udgifterne til trikinkontrol, hvis beløbene er utilstrækkelige til at dække denne undersøgelse.

4. For kød af får, geder og drøvtyggende vildt: Slagtekroppe af en vægt på:

a) under 12 kg: 1,30 kr. (0,175 euro) pr. dyr.

b) 12 til 18 kg: 2,61 kr. (0,35 euro) pr. dyr.

c) Over 18 kg: 3,72 kr. (0,5 euro) pr. dyr.

5. For fjerkræ, kaniner, fjervildt og småhårvildt:

a) For dyr af en vægt på under 2 kg: 0,07 kr. (0,01 euro) pr. dyr.

b) For dyr af en vægt mellem 2 og 5 kg: 0,15 kr. (0,02 euro) pr. dyr.

c) For dyr af en vægt på over 5 kg: 0,30 kr. (0,04 euro) pr. dyr.

For udgifter til undersøgelse og kontrol i forbindelse med opskæring af fersk kød opkræves følgende faste beløb:

1. For kød, der ikke opskæres i samme virksomhed, hvorfra kødet stammer: 22,34 kr. (3 euro) pr. ton .

2. For kød , der opskæres i samme virksomhed, hvorfra kødet stammer: 10,05 kr. pr. ton.


Bilag 4

Kontrolafgifter vedrørende fisk, bortset fra import.

1. Den i § 16 nævnte overvågning betales på grundlag af de faktiske afholdte omkostninger med hensyn til algeovervågning. Herudover betales til dækning af administration af overvågningsordningen årligt 7.080 kr. pr. muslingetilladelse, idet der dog for opdrætsanlæg og for håndbrejlere kun betales 1000 kr. årligt.

2. Den i § 17, stk. 1, nævnte afgift udgør 7,45 kr. (1 euro) pr. ton for så vidt angår fisk og fiskevarer, der ilandbringes direkte fra søen fra et fartøj, når det drejer sig om mængder indtil 50 tons, og 3,72 kr. (0,5 euro) pr. ton for mængder herover. For sild og makrel må afgiften, som anført i 1. pkt. dog ikke overstige 372,33 kr. (50 euro) pr. losset parti.

3. Den i § 19, stk. 1, nævnte afgift udgør 7,45 kr. (1 euro) pr. ton og opkræves for fiskevarer, der leveres til en virksomhed, som tilvirker eller forarbejder sådanne varer, samt fiskevarer som kommer fra et fabriksfartøj.

4. Den i § 17, stk. 3 nævnte afgift fastsættes til 1049 kr. pr. time.

5. Den i § 19, stk. 2 og 3, nævnte afgift beregnes som det planlagte årlige tilsynsomfang i tid multipliceret med 1049 kr. pr. time. I forbindelse med tilsyn af et fabriksfartøj i et tredjeland opkræves samtlige udgifter i forbindelse med tilsynet.


Bilag 5

Kontrolafgifter vedrørende restkoncentrationer (Afgifter i henhold til § 25)

1. Virksomheder, hvor slagtning finder sted, betaler 10,05 kr. pr. ton kød.

2. Akvakulturbrug, der afsætter akvakulturfisk til slagtning eller udførsel i levende tilstand, betaler 17,28 kr. pr. ton fisk opgjort som levende vægt.

3. Virksomheder, der modtager mælk direkte fra mælkeproducenten, betaler 0,15 kr. pr. 1000 liter uforarbejdet rå mælk.

4. Ægpakkerier og hønsehold, hvorfra der sælges æg til konsum, betaler 6,43 kr. pr. ton æg produceret eller pakket i virksomheden.


Bilag 6

Importkontrolafgifter

1. For kontrol efter § 29, stk. 2, betales 184 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 6 og 17, 236 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 17 og 22, og 288 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14, på søn- og helligdage, 1. maj, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag. Herudover betales ved import af oksekød med oprindelse i USA 1072 kr. pr. parti for stikprøvevis undersøgelse for indhold af vækstfremmende hormoner.

2. Der betales for kontrol efter § 29, stk. 1-4 og for kontrol af levende dyr jf. § 31, stk. 1, og § 33, stk. 4, dog mindst 37,23 kr. (5 euro) pr. ton (for fersk kød: med ben) og mindst 223,40 kr. (30 euro) pr. sending, idet sidstnævnte minimum dog ikke finder anvendelse for sendinger af levende fjerkræ, fugle, akvakulturdyr (herunder fisk), gnavere (herunder dyr af hareordenen), reptiler eller hvirvelløse dyr.

3. For kontrol omfattet af § 31, stk. 3, og § 33, stk. 3, betales 117 kr. pr. parti. For de første 10 partier eller for så vidt angår import fra Canada de første 6 partier betales dog 1.160 kr. pr. parti.

4. Til dækning af udgifter i forbindelse med veterinærkontrol af levende dyr og animalske produkter m.v. fra New Zealand jf. § 32 betales for:

a) Levende dyr: 37,23 kr. (5 euro) pr. ton, og

b) animalske produkter m.v. bortset fra fisk og fiskevarer: 11,17 kr. (1,5 euro) pr. ton.

c) Der betales dog uanset litra a og b mindst 223,40 kr. (30 euro) pr. parti og højst 2.606,28 kr. (350 euro) pr. parti.

5. For kontrol omfattet af § 33, stk. 2, betales 92 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 6 og 17, 118 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 17 og 22 og 144 kr. pr. parti på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14, på søn- og helligdage, 1. maj, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

6. Den i § 34, stk. 1, nævnte afgift udgør 7,46 kr. (1 euro) pr. ton for så vidt angår ferske fisk og fiskevarer, der ilandbringes direkte fra søen fra et tredjelands fiskerfartøj, når det drejer sig om mængder indtil 50 tons, og 3,73 kr. (0,5 euro) pr. ton for mængder herover. For sild og makrel må afgiften, som anført i 1. pkt., dog ikke overstige 372,82 kr. (50 euro) pr. losset parti. Ud over den i 1. og 2. pkt. nævnte afgift opkræves yderligere en afgift på 7,46 kr. (1 euro) pr. losset ton.

7. Den i § 34, stk. 2 og stk. 3, nævnte afgift udgør et grundbeløb på 37,23 kr. (5 euro) pr. ton, dog mindst 223,40 kr. (30 euro) pr. forsendelse, ved anden import af fisk og fiskevarer fra tredjelande end den under nr. 6 nævnte, herunder direkte ilandbringelse fra tredjelands fiskefartøj af tilvirkede, bl.a. frosne, fisk og fiskevarer, idet nævnte grundbeløb for mængder over 100 tons nedsættes til:

a) 11,17 kr. (1,5 euro) pr. ton for fisk, der ikke har været underkastet behandling, bortset fra køling og rensning, og

b) 18,62 kr. (2,5 euro) pr. ton for andre fisk og fiskevarer.

8. For kontrol udført på hverdage mellem kl. 17 og 22 betales jf. § 34, stk. 4, mindst et grundgebyr på 135 kr. tillagt 295 kr. pr. kvarter. For kontrol udført på hverdage mellem kl. 22 og 6, på lørdage efter kl. 14 , på søn- og helligdage, 1. maj, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag betales mindst et grundgebyr på 135 kr. tillagt 360 kr. pr. kvarter.

9. For kontrol, jf. § 36, der ikke kan gennemføres på grund af rekvirentens forhold betales:

a) 1.975 kr. på hverdage mellem kl. 6 og 17.

b) 2.495 kr. på hverdage mellem kl. 17 og 22.

c) 3.015 kr. på hverdage mellem kl. 22 og 6, lørdage efter kl. 14 samt på søn og helligdage.

10. For kontrol omfattet af § 37, stk. 2, betales 1.160 kr. pr. parti (5 stikprøver).


Bilag 7

Produktgrupper, for hvilke der gælder særlige importregler

Kategori I

,

1. Hele æg.

2. Svinefedt og afsmeltet fedt til teknisk brug.

3. Dyretarme.

4. Rugeæg.

Kategori II

1. Mælk og mælkebaserede produkter til menneskeføde.

2. Ægprodukter.

3. Forarbejdet animalsk protein til menneskeføde.

4. Honning.

Kategori III

1. Sæd.

2. Embryoner, herunder øjenæg af akvakulturprodukter.

3. Gylle.

4. Mælk og mælkebaserede produkter (ikke til menneskeføde).

5. Gelatine.

6. Frølår og snegle.

7. Ben og benprodukter.

8. Huder og skind.

9. Børster, uld, hår og fjer.

10. Horn, hornprodukter, hove og klove samt produkter heraf.

11. Biavlsprodukt


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00