Fusionen mellem franske Nexter og tyske Krauss-Maffei Wegmann (KMW) kan vise sig at blive skæbnesvanger for Nexters pansrede mandskabsvogn VBCI, som deltager i konkurrencen om at blive Danmarks nye PMV. Det vurderer en ekspert.

De to producenter af landkøretøjer med mere har indledt fusionsforhandlinger. Hvis en fusion bliver en realitet, så skal udvalget af produkter på hylderne sandsynligvis indskrænkes. Og her kan VBCI komme i farezonen, vurderer Christina Balis, europæisk chef hos konsulentfirmaet Avascent, overfor defensenews.

KMW mener man bør satse på deres bud på en PMV, Boxer. Og VBCI’ens produktionslinje står lige nu til at skulle lukke i 2015, hvor det sidste køretøj til den franske hær er bygget – hvis ikke det lykkes at finde en eksportkunde.

Nexter og KMW har givet sig selv ni måneder til at forhandle en fusion på plads. VBCI’ens redning kunne være hvis Danmark inden da har valgt at købe køretøjet. Omvendt kan det vende op og ned på den danske konkurrence, hvis Nexter og KMW beslutter at lukke produktionen inden Danmark har truffet et typevalg mellem de fem kandidater i PMV-konkurrencen. En konkurrence, som lige nu står lidt i stampe mens vi venter på en afklaring af de fremtidige regler for industrisamarbejde. Det er derfor ikke urealistisk at en beslutning hos Nexter og KMW ville kunne komme før en dansk afgørelse.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *